Uit een enquête van Unizo blijkt dat West-Vlaanderen de koploper is wat het aantal startende ondernemingen betreft.

West-Vlaanderen is goed voor 1 starter per 153 inwoners. Bovendien zouden de start ups in West-Vlaanderen meest overlevingskansen hebben. Zeven op de tien opstartende bedrijven uit die provincie is na vijf jaar nog altijd actief. Unizo baseert zijn conclusies op cijfers van Graydon.

Op jaarbasis kwamen er in België 72.643 nieuwe kmo's bij. Dit was wel 2,33 procent minder dan in 2011. In Vlaanderen alleen liep het aantal starters nog sterker terug (-4,62 procent). In 2008 en 2009 was de terugval nog groter. Karel Van Eetvelt, topman van Unizo wijst er op dat starters het niet onder de markt hebben gezien de batterij aan overheidsmaatregelen die het ondernemerschap vaak fnuiken.

Uit de Unizo-cijfers blijkt nog dat 40% van de starters zich in de dienstensector situeert. De vrije beroepen halen een aandeel van 12% of ruim 8.700 starters, op de voet gevolg door de bouwsector met een aandeel van 11,2% of ruim 8.100 bedrijven. (KC)

Uit een enquête van Unizo blijkt dat West-Vlaanderen de koploper is wat het aantal startende ondernemingen betreft.West-Vlaanderen is goed voor 1 starter per 153 inwoners. Bovendien zouden de start ups in West-Vlaanderen meest overlevingskansen hebben. Zeven op de tien opstartende bedrijven uit die provincie is na vijf jaar nog altijd actief. Unizo baseert zijn conclusies op cijfers van Graydon. Op jaarbasis kwamen er in België 72.643 nieuwe kmo's bij. Dit was wel 2,33 procent minder dan in 2011. In Vlaanderen alleen liep het aantal starters nog sterker terug (-4,62 procent). In 2008 en 2009 was de terugval nog groter. Karel Van Eetvelt, topman van Unizo wijst er op dat starters het niet onder de markt hebben gezien de batterij aan overheidsmaatregelen die het ondernemerschap vaak fnuiken. Uit de Unizo-cijfers blijkt nog dat 40% van de starters zich in de dienstensector situeert. De vrije beroepen halen een aandeel van 12% of ruim 8.700 starters, op de voet gevolg door de bouwsector met een aandeel van 11,2% of ruim 8.100 bedrijven. (KC)