De reizigers mogen zich volgens de bonden verwachten aan "een ernstige verstoring van het volledige treinverkeer" in Duitsland. Ze gaven geen informatie over de plaats en het tijdstip van de aangekondigde acties, maar volgens kringen binnen de vakbond zijn er vanaf dinsdagochtend twee uur durende werkonderbrekingen gepland.

GDBA en Transnet willen de druk opvoeren bij de onderhandelingen over een uniform loontarief voor alle werknemers in de sector, of ze nu bij Deutsche Bahn of bij een privéonderneming werken.

De vakbond maken zich immers ongerust over de houding van privébedrijven, die hun werknemers minder betalen en daardoor contracten voor regionale verbindingen in de wacht kunnen slepen ten nadele van Deutsche Bahn. Ze hebben ook kritiek op de houding van de openbare spoorwegmaatschappij, die van het systeem gebruik maakt via dochterondernemingen die lagere salarissen uitbetalen.

Deutsch Bahn heeft in een reactie de aangekondigde werkonderbreking alvast als "ongegrond en contraproductief" afgedaan. De privéondernemingen Abellio, Arriva, Benex, Keolis, Veolia en Hessische Landesbahn lieten weten "geen begrip" te hebben voor de actie.

De reizigers mogen zich volgens de bonden verwachten aan "een ernstige verstoring van het volledige treinverkeer" in Duitsland. Ze gaven geen informatie over de plaats en het tijdstip van de aangekondigde acties, maar volgens kringen binnen de vakbond zijn er vanaf dinsdagochtend twee uur durende werkonderbrekingen gepland. GDBA en Transnet willen de druk opvoeren bij de onderhandelingen over een uniform loontarief voor alle werknemers in de sector, of ze nu bij Deutsche Bahn of bij een privéonderneming werken. De vakbond maken zich immers ongerust over de houding van privébedrijven, die hun werknemers minder betalen en daardoor contracten voor regionale verbindingen in de wacht kunnen slepen ten nadele van Deutsche Bahn. Ze hebben ook kritiek op de houding van de openbare spoorwegmaatschappij, die van het systeem gebruik maakt via dochterondernemingen die lagere salarissen uitbetalen. Deutsch Bahn heeft in een reactie de aangekondigde werkonderbreking alvast als "ongegrond en contraproductief" afgedaan. De privéondernemingen Abellio, Arriva, Benex, Keolis, Veolia en Hessische Landesbahn lieten weten "geen begrip" te hebben voor de actie.