"Het gaat allemaal om hypermarkten die volgens het aangekondigde herstructureringsplan zullen openblijven. De leveringen zullen geblokkeerd blijven tot volgende week woensdag om 12 uur", aldus vakbondsman Jurgen Geeroms (ACV).

"Daarnaast werken de werknemers momenteel slechts op een langzaam tempo dat naar schatting slechts 20 procent bedraagt van het normale werkritme. De plaatselijke directie heeft begrip voor de actie en wil iedereen de kans geven om het nieuws over de sluiting te verwerken", aldus Geeroms. Woensdag raakte bekend dat Logistics Ternat gesloten wordt. Er werken circa 270 mensen. Carrefour is de enige klant van dit distributiecentrum.

Maandag om 14 uur gaat er op het paritair comité van de sector een verzoeningsvergadering door tussen de vakbonden van de distributiecentra van Ternat, Kontich en Nijvel met eigenaar Kuehne+Nagel. "Wij eisen een schriftelijk engagement dat Carrefour wil doorgaan met Kuehne+Nagel voor het beheer van haar distributiecentra. Als men dit kan geven kunnen de onderhandelingen in het kader van de wet-Renault starten", aldus Geeroms.

Het is overigens nog onduidelijk hoeveel werknemers van Ternat naar Kontich en Nijvel zullen kunnen overstappen en hoeveel in aanmerking komen voor brugpensioen. Naar schatting 90 van de 270 werknemers in Ternat is ouder dan 50.

"Het gaat allemaal om hypermarkten die volgens het aangekondigde herstructureringsplan zullen openblijven. De leveringen zullen geblokkeerd blijven tot volgende week woensdag om 12 uur", aldus vakbondsman Jurgen Geeroms (ACV). "Daarnaast werken de werknemers momenteel slechts op een langzaam tempo dat naar schatting slechts 20 procent bedraagt van het normale werkritme. De plaatselijke directie heeft begrip voor de actie en wil iedereen de kans geven om het nieuws over de sluiting te verwerken", aldus Geeroms. Woensdag raakte bekend dat Logistics Ternat gesloten wordt. Er werken circa 270 mensen. Carrefour is de enige klant van dit distributiecentrum. Maandag om 14 uur gaat er op het paritair comité van de sector een verzoeningsvergadering door tussen de vakbonden van de distributiecentra van Ternat, Kontich en Nijvel met eigenaar Kuehne+Nagel. "Wij eisen een schriftelijk engagement dat Carrefour wil doorgaan met Kuehne+Nagel voor het beheer van haar distributiecentra. Als men dit kan geven kunnen de onderhandelingen in het kader van de wet-Renault starten", aldus Geeroms. Het is overigens nog onduidelijk hoeveel werknemers van Ternat naar Kontich en Nijvel zullen kunnen overstappen en hoeveel in aanmerking komen voor brugpensioen. Naar schatting 90 van de 270 werknemers in Ternat is ouder dan 50.