"De onderhandelingen zitten muurvast en we hebben geen bevestiging over een verzoening die op stapel zou staan", laat vakbondsman Patrick Vanderhaege (ACV) donderdagochtend weten.

"De situatie is precies dezelfde als woensdag", zegt Vanderhaege. "De mensen staan opnieuw voor gesloten deuren."

Of de site ook vrijdag en volgende week dicht blijft voor de werknemers, kan Vanderhaege moeilijk inschatten. "Alles hangt af van mogelijke onderhandelingen", luidt het.

Bij Godiva dreigen 90 mensen hun job te verliezen. De directie haalt de veiligheid van de werknemers en het productieproces, de schending door het personeel van contractuele verplichtingen en oplopend geweld van de acties aan als reden voor de lock-out.

Minister van Werk Joëlle Milquet zoekt ondertussen mee naar een oplossing om het sociaal conflict op te lossen.

"De onderhandelingen zitten muurvast en we hebben geen bevestiging over een verzoening die op stapel zou staan", laat vakbondsman Patrick Vanderhaege (ACV) donderdagochtend weten. "De situatie is precies dezelfde als woensdag", zegt Vanderhaege. "De mensen staan opnieuw voor gesloten deuren." Of de site ook vrijdag en volgende week dicht blijft voor de werknemers, kan Vanderhaege moeilijk inschatten. "Alles hangt af van mogelijke onderhandelingen", luidt het. Bij Godiva dreigen 90 mensen hun job te verliezen. De directie haalt de veiligheid van de werknemers en het productieproces, de schending door het personeel van contractuele verplichtingen en oplopend geweld van de acties aan als reden voor de lock-out. Minister van Werk Joëlle Milquet zoekt ondertussen mee naar een oplossing om het sociaal conflict op te lossen.