Bij wapenfabrikant FN Herstal hebben de arbeiders maandagochtend het werk neergelegd, nadat een overlegvergadering tussen directie en vakbonden vrijdag mislukte. De vakbonden hekelen dat de directie bepaalde maatregelen te lichtzinnig neemt.

Na zeven uur onderhandelen werd vrijdag geen enkel akkoord bereikt. De arbeiders legden daarom maandag om 06.00 uur het werk neer, en kregen navolging bij hun collega's die om 07.30 uur aan de slag moesten gaan. Volgens de socialistische vakbond staakt 90 procent van het personeel.

De werknemers menen dat de directie belangrijke beslissingen te lichtzinnig neemt. De vertrouwensbreuk is volgens de vakbonden totaal en ze eisen dat de directie de wetgeving zou naleven.

Dinsdag is een algemene informatievergadering gepland. De spanning bij FN Herstal is sinds enkele dagen te snijden. Het conflict vond zijn oorsprong bij de ontoereikende kwaliteit van een aantal onderdelen van onderaannemers en problemen inzake bestuur. (Belga/NS)

Bij wapenfabrikant FN Herstal hebben de arbeiders maandagochtend het werk neergelegd, nadat een overlegvergadering tussen directie en vakbonden vrijdag mislukte. De vakbonden hekelen dat de directie bepaalde maatregelen te lichtzinnig neemt.Na zeven uur onderhandelen werd vrijdag geen enkel akkoord bereikt. De arbeiders legden daarom maandag om 06.00 uur het werk neer, en kregen navolging bij hun collega's die om 07.30 uur aan de slag moesten gaan. Volgens de socialistische vakbond staakt 90 procent van het personeel. De werknemers menen dat de directie belangrijke beslissingen te lichtzinnig neemt. De vertrouwensbreuk is volgens de vakbonden totaal en ze eisen dat de directie de wetgeving zou naleven.Dinsdag is een algemene informatievergadering gepland. De spanning bij FN Herstal is sinds enkele dagen te snijden. Het conflict vond zijn oorsprong bij de ontoereikende kwaliteit van een aantal onderdelen van onderaannemers en problemen inzake bestuur. (Belga/NS)