Hierdoor kunnen de koeriers van DHL International geen pakjes afleveren in de regio Diegem, meer bepaald in een deel van Brussel en de Vlaamse rand. Ook gisteren werd een dergelijke actie gevoerd en afgelopen vrijdag werd een dag gestaakt.

Aanleiding voor het protest is het feit dat DHL het Europese hoofdkwartier wil verhuizen naar Bonn, Leipzig en Praag. De vakbonden eisen dat de directie rekening houdt met het alternatieve businessplan dat ze hebben geschreven om zoveel mogelijk jobs te redden. Daarnaast moeten onderhandelingen worden gestart over een collectief sociaal plan voor iedereen en niet alleen over de lagere kaders zoals de directie wil.

Van de 810 jobs in Diegem worden er 523 naar het buitenland gedelokaliseerd. Deze jobs bij DHL Express in Diegem maken deel uit van de eind vorig jaar aangekondigde 788 DHL-jobs die moeten verhuizen. DHL wil daarnaast bij het sorteercentrum DHL Aviation 231 jobs schrappen en bij vrachtluchtvaartmaatschappij EAT 34.

Tien dagen geleden sloot de directie eenzijdig de info- en consultatie af waardoor de directie eind maart kan beginnen ontslagen. "We brengen een dezer dagen een bezoek aan de VDAB om de uitbreiding van de voorziene periode van 30 dagen te eisen", aldus vakbondsvrouw Ria Cerulis (BBTK).

Hierdoor kunnen de koeriers van DHL International geen pakjes afleveren in de regio Diegem, meer bepaald in een deel van Brussel en de Vlaamse rand. Ook gisteren werd een dergelijke actie gevoerd en afgelopen vrijdag werd een dag gestaakt. Aanleiding voor het protest is het feit dat DHL het Europese hoofdkwartier wil verhuizen naar Bonn, Leipzig en Praag. De vakbonden eisen dat de directie rekening houdt met het alternatieve businessplan dat ze hebben geschreven om zoveel mogelijk jobs te redden. Daarnaast moeten onderhandelingen worden gestart over een collectief sociaal plan voor iedereen en niet alleen over de lagere kaders zoals de directie wil. Van de 810 jobs in Diegem worden er 523 naar het buitenland gedelokaliseerd. Deze jobs bij DHL Express in Diegem maken deel uit van de eind vorig jaar aangekondigde 788 DHL-jobs die moeten verhuizen. DHL wil daarnaast bij het sorteercentrum DHL Aviation 231 jobs schrappen en bij vrachtluchtvaartmaatschappij EAT 34. Tien dagen geleden sloot de directie eenzijdig de info- en consultatie af waardoor de directie eind maart kan beginnen ontslagen. "We brengen een dezer dagen een bezoek aan de VDAB om de uitbreiding van de voorziene periode van 30 dagen te eisen", aldus vakbondsvrouw Ria Cerulis (BBTK).