Bij bagageafhandelaar Aviapartner hebben de bedienden woensdagavond iets voor 23 uur een akkoord bereikt met de directie. Dat akkoord werd afgecheckt met de achterban, en het bleek voldoende voor de bedienden om woensdagavond opnieuw aan het werk te gaan, zo verklaart Hans Elsen van de christelijke vakbond LBC. Donderdag wordt op volle kracht gewerkt.

'Geen verdere acties gepland'

Er zijn voorlopig geen verdere acties meer gepland, maar de situatie zal wel worden opgevolgd. De verklaringen van CEO Laurent Levaux zijn evenwel in het verkeerde keelgat geschoten. Levaux liet woensdag onder meer optekenen dat de 'vakbond de passagiers van de luchthaven gijzelde om stemmen te winnen voor de sociale verkiezingen en om de overheid te contesteren'.

"Meneer Levaux legt in de pers grote statements af, maar deed aanvankelijk niet eens de moeite om naar de onderhandelingstafel te komen en dwong zo zelf het personeel tot actie. Wat we zeggen, zeggen we al anderhalve maand. Als Levaux een staking had willen voorkomen, had hij eerder naar de onderhandelingstafel moeten komen om samen naar oplossingen te zoeken, maar in plaats daarvan heeft hij een spel gespeeld door erop te rekenen dat het personeel in dit gevoelig klimaat geen actie zou durven voeren", aldus Elsen. Elsen hekelt het feit dat de directie na de aanslagen "zonder veel respect voor het personeel, en voor de moeilijke periode waar ze zijn doorgegaan, probeerde om meer flexibiliteit door te duwen. Zo werden afspraken die voor 22 maart golden, onder andere met betrekking tot een kilometervergoeding en overuren, plots niet meer gerespecteerd. Net na de aanslagen kon iedereen daarvoor begrip opbrengen, maar intussen zijn we anderhalve maand verder", besloot hij.

De actie bij Aviapartner brak woensdagnamiddag rond 13 uur uit toen de bagagisten en een deel van de passagiersdienst van Aviapartner het werk had neergelegd. (Belga/BO)

Bij bagageafhandelaar Aviapartner hebben de bedienden woensdagavond iets voor 23 uur een akkoord bereikt met de directie. Dat akkoord werd afgecheckt met de achterban, en het bleek voldoende voor de bedienden om woensdagavond opnieuw aan het werk te gaan, zo verklaart Hans Elsen van de christelijke vakbond LBC. Donderdag wordt op volle kracht gewerkt.Er zijn voorlopig geen verdere acties meer gepland, maar de situatie zal wel worden opgevolgd. De verklaringen van CEO Laurent Levaux zijn evenwel in het verkeerde keelgat geschoten. Levaux liet woensdag onder meer optekenen dat de 'vakbond de passagiers van de luchthaven gijzelde om stemmen te winnen voor de sociale verkiezingen en om de overheid te contesteren'. "Meneer Levaux legt in de pers grote statements af, maar deed aanvankelijk niet eens de moeite om naar de onderhandelingstafel te komen en dwong zo zelf het personeel tot actie. Wat we zeggen, zeggen we al anderhalve maand. Als Levaux een staking had willen voorkomen, had hij eerder naar de onderhandelingstafel moeten komen om samen naar oplossingen te zoeken, maar in plaats daarvan heeft hij een spel gespeeld door erop te rekenen dat het personeel in dit gevoelig klimaat geen actie zou durven voeren", aldus Elsen. Elsen hekelt het feit dat de directie na de aanslagen "zonder veel respect voor het personeel, en voor de moeilijke periode waar ze zijn doorgegaan, probeerde om meer flexibiliteit door te duwen. Zo werden afspraken die voor 22 maart golden, onder andere met betrekking tot een kilometervergoeding en overuren, plots niet meer gerespecteerd. Net na de aanslagen kon iedereen daarvoor begrip opbrengen, maar intussen zijn we anderhalve maand verder", besloot hij. De actie bij Aviapartner brak woensdagnamiddag rond 13 uur uit toen de bagagisten en een deel van de passagiersdienst van Aviapartner het werk had neergelegd. (Belga/BO)