De grootste economie ter wereld telde in oktober 214.000 nieuwe banen tegenover een opwaarts herziene 256.000 in september. Economen gepolst door het persagentschap hielden voor oktober rekening met een toename met 235.000 nieuwe banen.

De werkloosheidsgraad daalde van 5,9 procent tot 5,8 procent. Daarmee is de werkloosheidsgraad op het laagste peil sinds juli 2008 beland. Analisten hielden rekening met een status quo.

Opmerkelijk is dat de werkloosheidsgraad daalt, terwijl er steeds meer mensen op de arbeidsmarkt terechtkomen. Dat wijst erop dat de arbeidsmarkt in de VS aan kracht wint.

De zogenaamde 'underemployment rate' daalde van11,8 procent in september tot 11,5 procent in oktober. In de 'underemployment rate' worden ook de werknemers meegerekend die deeltijds werken en op zoek zijn naar een voltijdse baan, en zij die de zoektocht naar een baan hebben opgegeven.

De participatiegraad, het deel van de bevolking dat werkt of op zijn minst op zoek is naar werk, nam na twee maanden te zijn gedaald opnieuw licht toe tot 62,8 procent.

De werkgelegenheidsgraad, de verhouding tussen het aantal werkenden tot de bevolking op beroepsactieve leeftijd, steeg in oktober tot 59,2 procent, het hoogste peil sinds 2009.

Hoewel de werkloosheidsgraad stilaan het peil bereikt van voor de wereldwijde crisis, is dat niet het geval voor de langdurige werkloosheid, blijkt uit de cijfers van het ministerie van Arbeid.

(BO)

De grootste economie ter wereld telde in oktober 214.000 nieuwe banen tegenover een opwaarts herziene 256.000 in september. Economen gepolst door het persagentschap hielden voor oktober rekening met een toename met 235.000 nieuwe banen.De werkloosheidsgraad daalde van 5,9 procent tot 5,8 procent. Daarmee is de werkloosheidsgraad op het laagste peil sinds juli 2008 beland. Analisten hielden rekening met een status quo.Opmerkelijk is dat de werkloosheidsgraad daalt, terwijl er steeds meer mensen op de arbeidsmarkt terechtkomen. Dat wijst erop dat de arbeidsmarkt in de VS aan kracht wint.De zogenaamde 'underemployment rate' daalde van11,8 procent in september tot 11,5 procent in oktober. In de 'underemployment rate' worden ook de werknemers meegerekend die deeltijds werken en op zoek zijn naar een voltijdse baan, en zij die de zoektocht naar een baan hebben opgegeven.De participatiegraad, het deel van de bevolking dat werkt of op zijn minst op zoek is naar werk, nam na twee maanden te zijn gedaald opnieuw licht toe tot 62,8 procent.De werkgelegenheidsgraad, de verhouding tussen het aantal werkenden tot de bevolking op beroepsactieve leeftijd, steeg in oktober tot 59,2 procent, het hoogste peil sinds 2009.Hoewel de werkloosheidsgraad stilaan het peil bereikt van voor de wereldwijde crisis, is dat niet het geval voor de langdurige werkloosheid, blijkt uit de cijfers van het ministerie van Arbeid.(BO)