In totaal werden in juli 18,4 miljoen werklozen geteld in de eurozone. Dat aantal lag vrijwel gelijk met juni, toen het laagste niveau sinds september 2012 werd bereikt.

Voor de tweede maand op rij komt de werkloosheidsgraad zo op 11,5 procent. In juli vorig jaar bedroeg de werkloosheid nog 11,9 procent.

Oostenrijk en Duitsland kenden met circa 5 procent de laagste werkloosheid. De arbeidsmarkt in Griekenland en Spanje stelt het nog steeds slecht. In Griekenland bedroeg de werkloosheid in mei, de meest recente maand waarover cijfers beschikbaar zijn, ruim 27 procent. In Spanje zakte dit percentage vorige maand van 24,6 naar 24,5 procent.

Finland, Luxemburg en Italië waren de enige eurolanden waar de werkloosheid het afgelopen jaar toenam. Voor België staat een werkloosheidsgraad van 8,5 procent in de tabellen bij Eurostat. (Belga/BO)

In totaal werden in juli 18,4 miljoen werklozen geteld in de eurozone. Dat aantal lag vrijwel gelijk met juni, toen het laagste niveau sinds september 2012 werd bereikt. Voor de tweede maand op rij komt de werkloosheidsgraad zo op 11,5 procent. In juli vorig jaar bedroeg de werkloosheid nog 11,9 procent. Oostenrijk en Duitsland kenden met circa 5 procent de laagste werkloosheid. De arbeidsmarkt in Griekenland en Spanje stelt het nog steeds slecht. In Griekenland bedroeg de werkloosheid in mei, de meest recente maand waarover cijfers beschikbaar zijn, ruim 27 procent. In Spanje zakte dit percentage vorige maand van 24,6 naar 24,5 procent. Finland, Luxemburg en Italië waren de enige eurolanden waar de werkloosheid het afgelopen jaar toenam. Voor België staat een werkloosheidsgraad van 8,5 procent in de tabellen bij Eurostat. (Belga/BO)