In februari bedroeg de Duitse werkloosheid nog 6,5 procent, wat toen al het laagste peil was sinds het begin van de metingen, ruim twintig jaar geleden.

"De gunstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt houdt verder aan", aldus het arbeidsbureau.

Omgerekend zakte het aantal werklozen in de grootste economie van Europa in maart met 15.000 naar bijna 2,8 miljoen. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

In het oosten van Duitsland daalde het aantal werklozen met ruim 6000 en in het westen met meer dan 8.000.

Voorts blijkt uit cijfers van de Duitse statistiekdienst dat de kleinhandelsverkoop in februari een mooi plus optekende: +2,8 procent nominale groei, of +3,6 procent gecorrigeerd voor inflatie in vergelijking met een jaar eerder. De inkomsten in de handelszaken waren bovendien de hoogste voor de maand februari sinds 2000. (Belga/BO)

In februari bedroeg de Duitse werkloosheid nog 6,5 procent, wat toen al het laagste peil was sinds het begin van de metingen, ruim twintig jaar geleden. "De gunstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt houdt verder aan", aldus het arbeidsbureau. Omgerekend zakte het aantal werklozen in de grootste economie van Europa in maart met 15.000 naar bijna 2,8 miljoen. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. In het oosten van Duitsland daalde het aantal werklozen met ruim 6000 en in het westen met meer dan 8.000. Voorts blijkt uit cijfers van de Duitse statistiekdienst dat de kleinhandelsverkoop in februari een mooi plus optekende: +2,8 procent nominale groei, of +3,6 procent gecorrigeerd voor inflatie in vergelijking met een jaar eerder. De inkomsten in de handelszaken waren bovendien de hoogste voor de maand februari sinds 2000. (Belga/BO)