In vergelijking met vorig jaar daalde de werkgelegenheid met 0,8 procent in de eurozone en met 0,3 procent in de volledige Europese Unie.

In ons land was er een nog lichtere terugval van de werkgelegenheid met 0,4 procent op jaarbasis, en bleef ze stabiel in vergelijking met het tweede kwartaal.

Een stabilisering geldt evenwel niet voor alle lidstaten.

Terwijl de Europese sterkhouder Duitsland de werkgelegenheid op kwartaalbasis met 0,2 procent zag stijgen, maakte Frankrijk als tweede economie van Europa voor het derde opeenvolgende kwartaal pas op de plaats.

Op jaarbasis ging de werkgelegenheid achteruit in Cyprus (-6 procent), Griekenland (-2,9 procent), Spanje (-2,9 procent) en Portugal (-2,4 procent).

In Ierland (+3,2 procent), het Verenigd Koninkrijk (+1,3 procent), Letland (+1,5 procent) en Estland (+1,3 procent) gebeurde het omgekeerde.

Volgens de berekeningen van Eurostat beschikten in het derde kwartaal van dit jaar 223,2 miljoen mannen en vrouwen in Europa over een job, van wie 145 miljoen in de eurozone.

Een stabilisering van de werkgelegenheid betekent niet dat Europa uit de zorgen is, aangezien de eurozone na vier jaar crisis blijft kampen met een werkloosheidsgraad die rond een recordhoogte van 12 procent schommelt. Verwacht wordt dat het werkloosheidspercentage volgend jaar licht afneemt wanneer de economie geleidelijk aantrekt. (Reuters/BO)

In vergelijking met vorig jaar daalde de werkgelegenheid met 0,8 procent in de eurozone en met 0,3 procent in de volledige Europese Unie.In ons land was er een nog lichtere terugval van de werkgelegenheid met 0,4 procent op jaarbasis, en bleef ze stabiel in vergelijking met het tweede kwartaal.Een stabilisering geldt evenwel niet voor alle lidstaten. Terwijl de Europese sterkhouder Duitsland de werkgelegenheid op kwartaalbasis met 0,2 procent zag stijgen, maakte Frankrijk als tweede economie van Europa voor het derde opeenvolgende kwartaal pas op de plaats.Op jaarbasis ging de werkgelegenheid achteruit in Cyprus (-6 procent), Griekenland (-2,9 procent), Spanje (-2,9 procent) en Portugal (-2,4 procent). In Ierland (+3,2 procent), het Verenigd Koninkrijk (+1,3 procent), Letland (+1,5 procent) en Estland (+1,3 procent) gebeurde het omgekeerde.Volgens de berekeningen van Eurostat beschikten in het derde kwartaal van dit jaar 223,2 miljoen mannen en vrouwen in Europa over een job, van wie 145 miljoen in de eurozone.Een stabilisering van de werkgelegenheid betekent niet dat Europa uit de zorgen is, aangezien de eurozone na vier jaar crisis blijft kampen met een werkloosheidsgraad die rond een recordhoogte van 12 procent schommelt. Verwacht wordt dat het werkloosheidspercentage volgend jaar licht afneemt wanneer de economie geleidelijk aantrekt. (Reuters/BO)