De werkgelegenheid in de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent afgenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het laatste kwartaal van vorig jaar was er al een terugval met 0,3 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau.

Volgens voor seizoeninvloeden gecorrigeerde schattingen van Eurostat hadden in het eerste kwartaal 145,1 miljoen inwoners van de eurozone betaald werk. Op jaarbasis daalde het aantal werkenden met 1 procent, na een daling met 0,8 procent in het vierde kwartaal.

In de volledige Europese Unie (EU) hadden in het eerste kwartaal van dit jaar 221,9 miljoen mensen een baan. Dat is een afname met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, en een terugval met 0,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De grootste terugval van de werkgelegenheid - in vergelijking met het vorige kwartaal - werd opgetekend in Griekenland (-2,3 procent), Portugal (-2,2 procent), Spanje (-1,3 procent), Italië (-1,2 procent) en Slovenië (-0,8 procent).

Volgens de berekeningen van Eurostat daalde de werkgelegenheid in ons land met -0,1 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2012, en met -0,2 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. (BO)

De werkgelegenheid in de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent afgenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het laatste kwartaal van vorig jaar was er al een terugval met 0,3 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau. Volgens voor seizoeninvloeden gecorrigeerde schattingen van Eurostat hadden in het eerste kwartaal 145,1 miljoen inwoners van de eurozone betaald werk. Op jaarbasis daalde het aantal werkenden met 1 procent, na een daling met 0,8 procent in het vierde kwartaal. In de volledige Europese Unie (EU) hadden in het eerste kwartaal van dit jaar 221,9 miljoen mensen een baan. Dat is een afname met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, en een terugval met 0,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De grootste terugval van de werkgelegenheid - in vergelijking met het vorige kwartaal - werd opgetekend in Griekenland (-2,3 procent), Portugal (-2,2 procent), Spanje (-1,3 procent), Italië (-1,2 procent) en Slovenië (-0,8 procent).Volgens de berekeningen van Eurostat daalde de werkgelegenheid in ons land met -0,1 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2012, en met -0,2 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. (BO)