Voor de eerste keer sinds het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA in 1964 statistieken bijhield van de werkgelegenheid op het Kennedy Space Center (KSC) in Florida, werken er op de lanceerbasis minder dan 8.000 mensen.

Twee jaar na de laatste lancering van een spaceshuttle werken er op de basis nu ongeveer de helft minder mensen dan vier jaar geleden, en nog minder dan in 1976. Dat was toen een jaar na de historische koppeling tussen een Amerikaanse Apollo- en een Russische Sojoezcapsule.

Overigens had Neil Amstrong in 1969 nog geen voet op de maan gezet, toen er op Cape Canaveral over een tijdsspanne van acht jaar meer dan 17.000 jobs waren verdwenen.

Vanaf 2017 commerciële raketten

Geciteerd door Florida Today verwacht directeur Bob Cabana van het KSC dat de werkgelegenheid nog een jaar of wat meer op een laag peil zal blijven, om dan weer aan te trekken. Vanaf 2017 zouden er in Florida weer astronauten naar de ruimte vertrekken, met commerciële raketten. Vier jaar later zou de NASA met eigen raketten weer mensen de ruimte inschieten.

Nog voor de laatste shuttle op KSC opsteeg, was geschat dat er meer dan 9.000 jobs zouden verdwijnen. Er was geen opvolgingsprogramma maar toch zijn er in de regio jobopportuniteiten. In die mate dat de werkloosheid in Brevard County gedaald is van bijna 12 procent in 2010 tot 7,3 procent in april jongstleden. Het KSC bestaat sinds 1964 formeel. (Belga/AVE)

Voor de eerste keer sinds het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA in 1964 statistieken bijhield van de werkgelegenheid op het Kennedy Space Center (KSC) in Florida, werken er op de lanceerbasis minder dan 8.000 mensen. Twee jaar na de laatste lancering van een spaceshuttle werken er op de basis nu ongeveer de helft minder mensen dan vier jaar geleden, en nog minder dan in 1976. Dat was toen een jaar na de historische koppeling tussen een Amerikaanse Apollo- en een Russische Sojoezcapsule. Overigens had Neil Amstrong in 1969 nog geen voet op de maan gezet, toen er op Cape Canaveral over een tijdsspanne van acht jaar meer dan 17.000 jobs waren verdwenen. Vanaf 2017 commerciële rakettenGeciteerd door Florida Today verwacht directeur Bob Cabana van het KSC dat de werkgelegenheid nog een jaar of wat meer op een laag peil zal blijven, om dan weer aan te trekken. Vanaf 2017 zouden er in Florida weer astronauten naar de ruimte vertrekken, met commerciële raketten. Vier jaar later zou de NASA met eigen raketten weer mensen de ruimte inschieten. Nog voor de laatste shuttle op KSC opsteeg, was geschat dat er meer dan 9.000 jobs zouden verdwijnen. Er was geen opvolgingsprogramma maar toch zijn er in de regio jobopportuniteiten. In die mate dat de werkloosheid in Brevard County gedaald is van bijna 12 procent in 2010 tot 7,3 procent in april jongstleden. Het KSC bestaat sinds 1964 formeel. (Belga/AVE)