De Belgische spoorwegen liggen voor op schema voor wat de geplande aanwervingen voor het volledige jaar 2017 betreft.

De NMBS wil dit jaar 2.500 nieuwe personeelsleden aanwerven. Het spoorbedrijf blijft zo een van de grootste werkgevers van ons land.

Dat er al meer dan de helft van de vacatures zijn ingevuld, is volgens HR Rail te danken aan lokale acties (zoals Job Days), en aan een inkorting van de doorlooptijd van het rekruteringsproces.

Concreet gaat het om 820 nieuwe medewerkers bij NMBS, 473 bij Infrabel en 30 bij HR Rail.

De spoorwegmaatschappij is nog op zoek naar zowel brede als gespecialiseerde profielen. Voor het vinden van treinbestuurders, treinbegeleiders, technici en ingenieurs worden extra inspanningen gedaan.

De Belgische spoorwegen liggen voor op schema voor wat de geplande aanwervingen voor het volledige jaar 2017 betreft. De NMBS wil dit jaar 2.500 nieuwe personeelsleden aanwerven. Het spoorbedrijf blijft zo een van de grootste werkgevers van ons land.Dat er al meer dan de helft van de vacatures zijn ingevuld, is volgens HR Rail te danken aan lokale acties (zoals Job Days), en aan een inkorting van de doorlooptijd van het rekruteringsproces. Concreet gaat het om 820 nieuwe medewerkers bij NMBS, 473 bij Infrabel en 30 bij HR Rail. De spoorwegmaatschappij is nog op zoek naar zowel brede als gespecialiseerde profielen. Voor het vinden van treinbestuurders, treinbegeleiders, technici en ingenieurs worden extra inspanningen gedaan.