De wereldeconomie groeit dit jaar minder sterk dan eerder werd gedacht, vanwege de tragere groei in grote landen als de Verenigde Staten, Brazilië, China, India en Rusland. Dat maakte de Wereldbank bekend in zijn nieuwste economische ramingen.

De wereldeconomie zal nu in 2014 naar verwachting een groei laten zien met 2,8 procent, terwijl in januari nog werd gerekend op een vooruitgang met 3,2 procent. De verwachting voor een toename van de wereldeconomie met 3,4 procent in 2015 bleef ongewijzigd.

Verenigde Staten

De Amerikaanse economie, 's werelds grootste, zal volgens de Wereldbank dit jaar met 2,1 procent groeien, van een eerder voorspelde 2,8 procent.

China

De Chinese economie, de tweede van de wereld, neemt dit jaar met 7,6 procent in omvang toe, van een verwachte 7,7 procent.

Brazilië en India

De Braziliaanse groeiprognose ging van 2,4 naar 1,5 procent en de groeiverwachting voor de Indiase economie zakte van 6,2 naar 5,5 procent.

Rusland
De Russische economie zal dit jaar met slechts 0,5 procent groeien, terwijl werd gerekend op 2,2 procent groei, aldus de Wereldbank.
De verwachting voor de groei van de economie van de eurozone in 2014 bleef onveranderd op 1,1 procent.

Japan

De prognose voor de Japanse economie, de op twee na grootste van de wereld, ging van 1,4 naar 1,3 procent groei.

Volgens de Wereldbank maakte de wereldeconomie een moeilijk begin van het jaar door, vanwege het slechte weer in de VS, de onrust op de financiële markten en de crisis rond Oekraïne. Ondanks de zwakke start zal de groei in de loop van dit jaar verder aantrekken, aldus de Wereldbank. (Belga/EE)

De wereldeconomie groeit dit jaar minder sterk dan eerder werd gedacht, vanwege de tragere groei in grote landen als de Verenigde Staten, Brazilië, China, India en Rusland. Dat maakte de Wereldbank bekend in zijn nieuwste economische ramingen. De wereldeconomie zal nu in 2014 naar verwachting een groei laten zien met 2,8 procent, terwijl in januari nog werd gerekend op een vooruitgang met 3,2 procent. De verwachting voor een toename van de wereldeconomie met 3,4 procent in 2015 bleef ongewijzigd. Verenigde Staten De Amerikaanse economie, 's werelds grootste, zal volgens de Wereldbank dit jaar met 2,1 procent groeien, van een eerder voorspelde 2,8 procent. China De Chinese economie, de tweede van de wereld, neemt dit jaar met 7,6 procent in omvang toe, van een verwachte 7,7 procent.Brazilië en India De Braziliaanse groeiprognose ging van 2,4 naar 1,5 procent en de groeiverwachting voor de Indiase economie zakte van 6,2 naar 5,5 procent. Rusland De Russische economie zal dit jaar met slechts 0,5 procent groeien, terwijl werd gerekend op 2,2 procent groei, aldus de Wereldbank. De verwachting voor de groei van de economie van de eurozone in 2014 bleef onveranderd op 1,1 procent.Japan De prognose voor de Japanse economie, de op twee na grootste van de wereld, ging van 1,4 naar 1,3 procent groei. Volgens de Wereldbank maakte de wereldeconomie een moeilijk begin van het jaar door, vanwege het slechte weer in de VS, de onrust op de financiële markten en de crisis rond Oekraïne. Ondanks de zwakke start zal de groei in de loop van dit jaar verder aantrekken, aldus de Wereldbank. (Belga/EE)