Volgens een rapport van het Martin Prosperity Institute ontvangen de vijf belangrijkste sectoren in de VS 76,3 procent van alle investeringen door durfkapitaal (venture capital), wat overeenstemt met een totaalbedrag van 25 miljard dollar.

Infographic: Which Industries Attract The Most Venture Capital | Statista
You will find more statistics at Statista

In navolging van de grote alom bekende succesverhalen ontvangt de softwaresector het grootste deel van de taart die de durfkapitalisten aanbieden, goed voor 36,2 procent (bijna 12 miljard dollar) van alle investeringen in 2015. Biotechnologie komt op de tweede plaats met 17,3 procent, of 5,7 miljard dollar, terwijl de media en entertainmentindustrie de top drie afsluiten met 9,5 procent (3,2 miljard dollar).

Hoewel, ondanks alle succesverhalen ben je als software-ontwikkelaar met een helder nieuw idee best niet al te optimistisch. Rekening houdend met de grote risico's waaraan opkomende ventures blootgesteld worden, zijn durfkapitalisten bijzonder kieskeurig. Amper 1 of 2 op de 100 businessplannen die ze voor ogen krijgen, wordt door hen gefinancierd.

Volgens een rapport van het Martin Prosperity Institute ontvangen de vijf belangrijkste sectoren in de VS 76,3 procent van alle investeringen door durfkapitaal (venture capital), wat overeenstemt met een totaalbedrag van 25 miljard dollar.In navolging van de grote alom bekende succesverhalen ontvangt de softwaresector het grootste deel van de taart die de durfkapitalisten aanbieden, goed voor 36,2 procent (bijna 12 miljard dollar) van alle investeringen in 2015. Biotechnologie komt op de tweede plaats met 17,3 procent, of 5,7 miljard dollar, terwijl de media en entertainmentindustrie de top drie afsluiten met 9,5 procent (3,2 miljard dollar). Hoewel, ondanks alle succesverhalen ben je als software-ontwikkelaar met een helder nieuw idee best niet al te optimistisch. Rekening houdend met de grote risico's waaraan opkomende ventures blootgesteld worden, zijn durfkapitalisten bijzonder kieskeurig. Amper 1 of 2 op de 100 businessplannen die ze voor ogen krijgen, wordt door hen gefinancierd.