Dat zegt vakbondssecretaris Leo Lauwerysen van LBC-NVK. De ongeveer 45 werknemers zijn niet meer betaald sinds september en de firma werkt onder de wet op de continuïteit van ondernemingen. De toestand was dinsdagavond onveranderd. Wel nemen meer en meer werknemers nu zelf ontslag. Vrijdag had een leasingmaatschappij een aantal bedrijfswagens van Waegener R&D laten terughalen.

CEO Levi Dewaegenaere was maandag in het buitenland en niet te bereiken op zijn gsm. COO Jef Versmissen kon maandagnamiddag alleen bevestigen dat Levi Dewaegenaere vorige week de personeelsafdeling opdracht had gegeven om alles klaar te maken voor de betaling van de lonen.

Volgens vakbondsman Leo Lauwerysen waren vrijdag loonbriefjes uitgedeeld aan het personeel. Een groot sociaal secretariaat bevestigt ons dat het inderdaad mogelijk is om loonstrookjes uit te geven zonder dat de lonen werkelijk zijn betaald. Dat kan onder meer als het betrokken bedrijf (Waegener R&D dus) geen volmacht heeft gegeven aan het sociaal secretariaat voor de effectieve uitvoering van de betalingen. In dat geval ligt de verantwoordelijkheid voor de storting van de lonen bij het bedrijf.

Oostenrijks geld blijft uit Volgens de informatie van Leo Lauwerysen zijn er wel degelijk overschrijvingsopdrachten vertrokken naar huisbankier ING, maar heeft de bank de betalingen niet uitgevoerd. Waarom dat niet is gebeurd, laat de vakbond nu uitzoeken. Een Oostenrijkse leasingmaatschappij had volgens onze informatie geld moeten storten aan Waegener in het kader van een contract met het Oostenrijkse Med-Hold of met zijn filiaal Waegener Medizintechnik. Die storting is voorlopig niet doorgevoerd.

Op dinsdag 23 november gaf de rechtbank van koophandel aan Waegener R&D een maand langer bescherming tegen zijn schuldeisers. Zij stelde tegelijk een gerechtelijk mandataris aan om toe te zien op de uitbetaling van de lonen.

"Wij hebben de gerechtelijk mandataris ingelicht. We hebben geen goede hoop", zegt Lauwerysen. De vakbond gaat de volgende dagen overleggen met het personeel.

B.L.

Dat zegt vakbondssecretaris Leo Lauwerysen van LBC-NVK. De ongeveer 45 werknemers zijn niet meer betaald sinds september en de firma werkt onder de wet op de continuïteit van ondernemingen. De toestand was dinsdagavond onveranderd. Wel nemen meer en meer werknemers nu zelf ontslag. Vrijdag had een leasingmaatschappij een aantal bedrijfswagens van Waegener R&D laten terughalen. CEO Levi Dewaegenaere was maandag in het buitenland en niet te bereiken op zijn gsm. COO Jef Versmissen kon maandagnamiddag alleen bevestigen dat Levi Dewaegenaere vorige week de personeelsafdeling opdracht had gegeven om alles klaar te maken voor de betaling van de lonen. Volgens vakbondsman Leo Lauwerysen waren vrijdag loonbriefjes uitgedeeld aan het personeel. Een groot sociaal secretariaat bevestigt ons dat het inderdaad mogelijk is om loonstrookjes uit te geven zonder dat de lonen werkelijk zijn betaald. Dat kan onder meer als het betrokken bedrijf (Waegener R&D dus) geen volmacht heeft gegeven aan het sociaal secretariaat voor de effectieve uitvoering van de betalingen. In dat geval ligt de verantwoordelijkheid voor de storting van de lonen bij het bedrijf. Oostenrijks geld blijft uit Volgens de informatie van Leo Lauwerysen zijn er wel degelijk overschrijvingsopdrachten vertrokken naar huisbankier ING, maar heeft de bank de betalingen niet uitgevoerd. Waarom dat niet is gebeurd, laat de vakbond nu uitzoeken. Een Oostenrijkse leasingmaatschappij had volgens onze informatie geld moeten storten aan Waegener in het kader van een contract met het Oostenrijkse Med-Hold of met zijn filiaal Waegener Medizintechnik. Die storting is voorlopig niet doorgevoerd. Op dinsdag 23 november gaf de rechtbank van koophandel aan Waegener R&D een maand langer bescherming tegen zijn schuldeisers. Zij stelde tegelijk een gerechtelijk mandataris aan om toe te zien op de uitbetaling van de lonen. "Wij hebben de gerechtelijk mandataris ingelicht. We hebben geen goede hoop", zegt Lauwerysen. De vakbond gaat de volgende dagen overleggen met het personeel. B.L.