Volgens Lars Vervoort, woordvoerder van Carrefour België, komt de aangekondigde staking bepaald ongelegen net voor de onderhandelingen tussen directie en vakbonden die gepland zijn op 27 april.

Irène Pêtre van het gemeenschappelijk vakbondsfront is van oordeel dat het in ieder geval moeilijke onderhandelingen worden, en dat de werknemers niet het gelag hoeven te betalen van het beleid van de onderneming.

Carrefour kondigde eind februari een grote reorganisatie van het winkelnetwerk aan, waardoor 1.672 banen op de tocht staan. Sindsdien wordt in het kader van de wet op het collectief ontslag onderhandeld met de vakbonden. Volgens de vakbonden gaat Carrefour uit van een afbouwscenario, terwijl zij aansturen op een krachtige doorstart.

In dat verband plannen directie en vakbonden op 27 april een eerste verkennend gesprek voor de opmaak van een sociaal plan. Door het personeel op te roepen tot een staking op 30 april willen de bonden naar eigen zeggen een "sterk signaal geven voor er wordt overgegaan naar fase twee in de wet-Renault". Er zou enkel gestaakt worden in de de winkels die Carrefour in eigendom heeft. De gefranchiseerde vestigingen blijven wellicht open.

Volgens Lars Vervoort, woordvoerder van Carrefour België, komt de aangekondigde staking bepaald ongelegen net voor de onderhandelingen tussen directie en vakbonden die gepland zijn op 27 april.Irène Pêtre van het gemeenschappelijk vakbondsfront is van oordeel dat het in ieder geval moeilijke onderhandelingen worden, en dat de werknemers niet het gelag hoeven te betalen van het beleid van de onderneming.Carrefour kondigde eind februari een grote reorganisatie van het winkelnetwerk aan, waardoor 1.672 banen op de tocht staan. Sindsdien wordt in het kader van de wet op het collectief ontslag onderhandeld met de vakbonden. Volgens de vakbonden gaat Carrefour uit van een afbouwscenario, terwijl zij aansturen op een krachtige doorstart. In dat verband plannen directie en vakbonden op 27 april een eerste verkennend gesprek voor de opmaak van een sociaal plan. Door het personeel op te roepen tot een staking op 30 april willen de bonden naar eigen zeggen een "sterk signaal geven voor er wordt overgegaan naar fase twee in de wet-Renault". Er zou enkel gestaakt worden in de de winkels die Carrefour in eigendom heeft. De gefranchiseerde vestigingen blijven wellicht open.