Het waterpeil op het kanaal Gent-Terneuzen is gezakt tot 12,35 meter, meldt North Sea Port maandag. Ook vorig jaar was dat al eens het geval. Grote zeeschepen worden daarom in Terneuzen gedeeltelijk uitgeladen, om de diepgang van het schip te verminderen. De overgeladen lading wordt dan in duwbakken naar de eindbestemming gebracht. Het gaat voornamelijk om schepen die bij staalreus ArcelorMittal ertsen leveren.

Aangezien ook de volgende dagen amper neerslag wordt voorspeld, verwacht men dat het waterpeil niet snel zal stijgen. De periodes van laag waterpeil in het kanaal worden duidelijk talrijker, laat North Sea Port optekenen.

Het waterpeil op het kanaal Gent-Terneuzen is gezakt tot 12,35 meter, meldt North Sea Port maandag. Ook vorig jaar was dat al eens het geval. Grote zeeschepen worden daarom in Terneuzen gedeeltelijk uitgeladen, om de diepgang van het schip te verminderen. De overgeladen lading wordt dan in duwbakken naar de eindbestemming gebracht. Het gaat voornamelijk om schepen die bij staalreus ArcelorMittal ertsen leveren.Aangezien ook de volgende dagen amper neerslag wordt voorspeld, verwacht men dat het waterpeil niet snel zal stijgen. De periodes van laag waterpeil in het kanaal worden duidelijk talrijker, laat North Sea Port optekenen.