De handel in het Arseus-aandeel werd stopgezet in afwachting van de publicatie van de resultaten van de verkoop van bestaande aandelen, via een zogenaamde 'accelerated bookbuilding'.

Het Arseus-aandeel op Euronext Brussel noteerde om 12u55, net voor het geschorst werd, op 37,7 euro. Dat is 2,6 procent minder dan maandag.

De transactie via de zogenoemde 'accelerated bookbuilding' heeft betrekking op grootaandeelhouder Waterland. Waterland heeft zich verbonden tot een lock-up van 180 kalenderdagen voor alle Arseus -aandelen die niet worden verkocht in de private plaatsing, klinkt het bij Arseus. Dat betekent dat Waterland in die periode geen Arseus-aandelen mag verkopen die niet verkocht worden via de plaatsing.

Volgens de Arseus-website is Waterland via het vehikel Enhold goed voor 26,04 procent van de aandelen. Voorts zit 60,92 procent bij het publiek. Marc Coucke van Omega Pharma heeft zelf nog 2,08 procent in handen nadat hij eerder al aandelen Arseus verkocht.

Arseus publiceerde dinsdag voorbeurs de cijfers voor het eerste kwartaal. De omzet ging in die periode een vijfde hoger.

Volgens CEO Ger van Jeveren heeft de strategische focus op innovatie en eigen merken en concepten met substantiële toegevoegde waarde een positieve invloed gehad op de omzet.(Belga/BO)

De handel in het Arseus-aandeel werd stopgezet in afwachting van de publicatie van de resultaten van de verkoop van bestaande aandelen, via een zogenaamde 'accelerated bookbuilding'. Het Arseus-aandeel op Euronext Brussel noteerde om 12u55, net voor het geschorst werd, op 37,7 euro. Dat is 2,6 procent minder dan maandag.De transactie via de zogenoemde 'accelerated bookbuilding' heeft betrekking op grootaandeelhouder Waterland. Waterland heeft zich verbonden tot een lock-up van 180 kalenderdagen voor alle Arseus -aandelen die niet worden verkocht in de private plaatsing, klinkt het bij Arseus. Dat betekent dat Waterland in die periode geen Arseus-aandelen mag verkopen die niet verkocht worden via de plaatsing. Volgens de Arseus-website is Waterland via het vehikel Enhold goed voor 26,04 procent van de aandelen. Voorts zit 60,92 procent bij het publiek. Marc Coucke van Omega Pharma heeft zelf nog 2,08 procent in handen nadat hij eerder al aandelen Arseus verkocht.Arseus publiceerde dinsdag voorbeurs de cijfers voor het eerste kwartaal. De omzet ging in die periode een vijfde hoger.Volgens CEO Ger van Jeveren heeft de strategische focus op innovatie en eigen merken en concepten met substantiële toegevoegde waarde een positieve invloed gehad op de omzet.(Belga/BO)