Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Het aandeel van Macy's verloor nabeurs 10 procent.

In november en december 2016 daalde de verkoop in de Macy's-filialen met 2,1 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. CEO Terry Lundgren gaf toe dat het bedrijf betere verkoopcijfers had verwacht. Het aangekondigde banenverlies maakt deel uit van een besparingsprogramma dat al in augustus uit de doeken werd gedaan, waarin onder meer de sluiting van 100 van de 730 filialen is opgenomen, en de verkoop van vastgoed.

In 2017 zal Macy's 68 filialen sluiten, waarbij 3.900 werknemers hun baan zullen verliezen. "De mensen die hun baan verliezen in die winkels zullen mogelijk aan de slag kunnen in nabijgelegen winkels", aldus het bedrijf. Daarnaast zullen nog 6.200 banen verdwijnen in een poging van het bedrijf om zijn "management team te stroomlijnen".

Concurrentie online

Met de ingrepen wil het bedrijf circa 550 miljoen dollar besparen, te beginnen dit jaar. Het geld dat wordt bespaard wil het bedrijf onder meer inzetten voor het verbeteren van zijn webshop. Ook wil het investeren in andere groeistrategieën, waaronder activiteiten in China. Macy's, een van de grootste warenhuisketens in de Verenigde Staten, werd in 1858 opgericht.. Zoals de volledige klassieke retailsector lijdt het onder de groeiende concurrentie van onlinehandelaars zoals Amazon. De groep, waartoe ook de luxeketen Bloomingdale's behoort, heeft de afgelopen jaren al duizenden banen geschrapt en tientallen filialen gesloten.

Macy's is onder meer bekend van de optocht die het bedrijf elk jaar op Thanksgiving Day organiseert in de straten van New York.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Het aandeel van Macy's verloor nabeurs 10 procent.In november en december 2016 daalde de verkoop in de Macy's-filialen met 2,1 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. CEO Terry Lundgren gaf toe dat het bedrijf betere verkoopcijfers had verwacht. Het aangekondigde banenverlies maakt deel uit van een besparingsprogramma dat al in augustus uit de doeken werd gedaan, waarin onder meer de sluiting van 100 van de 730 filialen is opgenomen, en de verkoop van vastgoed. In 2017 zal Macy's 68 filialen sluiten, waarbij 3.900 werknemers hun baan zullen verliezen. "De mensen die hun baan verliezen in die winkels zullen mogelijk aan de slag kunnen in nabijgelegen winkels", aldus het bedrijf. Daarnaast zullen nog 6.200 banen verdwijnen in een poging van het bedrijf om zijn "management team te stroomlijnen". Met de ingrepen wil het bedrijf circa 550 miljoen dollar besparen, te beginnen dit jaar. Het geld dat wordt bespaard wil het bedrijf onder meer inzetten voor het verbeteren van zijn webshop. Ook wil het investeren in andere groeistrategieën, waaronder activiteiten in China. Macy's, een van de grootste warenhuisketens in de Verenigde Staten, werd in 1858 opgericht.. Zoals de volledige klassieke retailsector lijdt het onder de groeiende concurrentie van onlinehandelaars zoals Amazon. De groep, waartoe ook de luxeketen Bloomingdale's behoort, heeft de afgelopen jaren al duizenden banen geschrapt en tientallen filialen gesloten. Macy's is onder meer bekend van de optocht die het bedrijf elk jaar op Thanksgiving Day organiseert in de straten van New York.