In 2009 werd de jaarlijkse lijst van het zakenmagazine 'Fortune' nog sterk dooreengeschud door de financiële crisis. Maar na de miljarden staatssteun zijn de banken bezig aan een opmerkelijke comeback.

Op de eerste plaats staat supermarktketen Wal-Mart, gevolgd door het olieconcern Exxon Mobil, vorig jaar de koploper. Door de lagere olie- en gasprijs zakte de omzet van het concern. Sectorgenoot Chevron staat op de derde plaats.

General Motors verloor dan weer terrein: de autobouwer zakte van plaats 6 naar 15. Het bedrijf verkeerde in een faillissementsprocedure, maar kon dankzij staatssteun overleven.

Het is de eerste keer dat GM niet in de toptien van de Fortune-lijst voorkomt. De vastgoedontwikkelaars verdwijnen dit jaar helemaal uit de prestigieuze rangschikking. In 2007 bezetten ze nog veertien plaatsen.

Ondanks de crisis steeg de gezamenlijke omzet van de 500 Fortune-leden in 2009 met 335 procent tot 391 miljard dollar.

De volledige rangschikking vindt u hier

In 2009 werd de jaarlijkse lijst van het zakenmagazine 'Fortune' nog sterk dooreengeschud door de financiële crisis. Maar na de miljarden staatssteun zijn de banken bezig aan een opmerkelijke comeback. Op de eerste plaats staat supermarktketen Wal-Mart, gevolgd door het olieconcern Exxon Mobil, vorig jaar de koploper. Door de lagere olie- en gasprijs zakte de omzet van het concern. Sectorgenoot Chevron staat op de derde plaats. General Motors verloor dan weer terrein: de autobouwer zakte van plaats 6 naar 15. Het bedrijf verkeerde in een faillissementsprocedure, maar kon dankzij staatssteun overleven.Het is de eerste keer dat GM niet in de toptien van de Fortune-lijst voorkomt. De vastgoedontwikkelaars verdwijnen dit jaar helemaal uit de prestigieuze rangschikking. In 2007 bezetten ze nog veertien plaatsen. Ondanks de crisis steeg de gezamenlijke omzet van de 500 Fortune-leden in 2009 met 335 procent tot 391 miljard dollar. De volledige rangschikking vindt u hier