De winst over het eerste halfjaar, die stijgt tot 3,6 miljard dollar - of 97 cent per aandeel - stemt overeen met de verwachtingen van analisten gepolst door Bloomberg. De omzet gaat met 2,8 procent hoger tot 103,7 miljard dollar. Analisten hielden rekening met een licht hogere omzet van 105,5 miljard dollar

Wal-Mart rekent voor het volledige boekjaar op een winst per aandeel van 4,05 dollar in vergelijking met 4 dollar uit een eerdere prognose.

De retailer heeft de bevredigende resultaten in de eerste plaats te danken aan toenemende verkoopcijfers (+ 7,3 procent) in Mexico, China en Brazilië. De toename in die landen heeft de terugval met 1,8 procent in het thuisland ruimschoots gecompenseerd. De terugval in de VS is te wijten aan een wankel consumentenvertrouwen als gevolg van een onzekere arbeidsmarkt. Topman Mike Duke gaat er in ieder geval vanuit dat de Amerikaanse klant nog een tijd de vinger op de knip houdt.

De winst over het eerste halfjaar, die stijgt tot 3,6 miljard dollar - of 97 cent per aandeel - stemt overeen met de verwachtingen van analisten gepolst door Bloomberg. De omzet gaat met 2,8 procent hoger tot 103,7 miljard dollar. Analisten hielden rekening met een licht hogere omzet van 105,5 miljard dollar Wal-Mart rekent voor het volledige boekjaar op een winst per aandeel van 4,05 dollar in vergelijking met 4 dollar uit een eerdere prognose. De retailer heeft de bevredigende resultaten in de eerste plaats te danken aan toenemende verkoopcijfers (+ 7,3 procent) in Mexico, China en Brazilië. De toename in die landen heeft de terugval met 1,8 procent in het thuisland ruimschoots gecompenseerd. De terugval in de VS is te wijten aan een wankel consumentenvertrouwen als gevolg van een onzekere arbeidsmarkt. Topman Mike Duke gaat er in ieder geval vanuit dat de Amerikaanse klant nog een tijd de vinger op de knip houdt.