Wal-Mart boekte een kwartaalwinst van 3,43 miljard dollar, of 98 cent per aandeel. Dat is 3,8 procent meer in vergelijking met dezelfde periode in 2010. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op een winst van 95 cent per aandeel. De omzet steeg met 4,3 procent tot 103,4 miljard dollar.

De omzet in het eerste kwartaal (februari-maart-april) buiten de VS klom 6,2 procent hoger, gestuwd door de expansie in China, Chili en Mexico. In de thuismarkt in de VS zakte de omzet met 1,1 procent. Voor de vestigingen in de VS rekent de retailreus voor het tweede kwartaal op een omzet die schommelt tussen de +1 en -1 procent. De nettowinst wordt geraamd tussen 1,05 tot 1,10 dollar per aandeel. De gemiddelde analistenverwachting bedraagt 1,08 dollar per aandeel.

CEO Mike Duke wil de verkoop in de VS-vestigingen aanzwengelen door kleinere winkels te openen en de verkoopkanalen via het internet uit te breiden.

Wal-Mart boekte een kwartaalwinst van 3,43 miljard dollar, of 98 cent per aandeel. Dat is 3,8 procent meer in vergelijking met dezelfde periode in 2010. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op een winst van 95 cent per aandeel. De omzet steeg met 4,3 procent tot 103,4 miljard dollar.De omzet in het eerste kwartaal (februari-maart-april) buiten de VS klom 6,2 procent hoger, gestuwd door de expansie in China, Chili en Mexico. In de thuismarkt in de VS zakte de omzet met 1,1 procent. Voor de vestigingen in de VS rekent de retailreus voor het tweede kwartaal op een omzet die schommelt tussen de +1 en -1 procent. De nettowinst wordt geraamd tussen 1,05 tot 1,10 dollar per aandeel. De gemiddelde analistenverwachting bedraagt 1,08 dollar per aandeel. CEO Mike Duke wil de verkoop in de VS-vestigingen aanzwengelen door kleinere winkels te openen en de verkoopkanalen via het internet uit te breiden.