Dat zegt de advocaat van Waegener, Jacques Arnauts-Smeets. Het vonnis zelf was dinsdagavond nog niet publiek. De griffie van de Rechtbank van Koophandel zei woensdag dat advocaten Noël Devos en Geert Naulaerts, beiden van Devos & Van den Eynde Advocatenassociatie, als gerechtelijk mandataris zijn aangesteld. Noël Devos was al eens eerder gerechtelijk mandataris bij Waegener, maar die aanstelling werd toen na korte tijd herroepen.

Jacques Arnauts zei over de bevoegdheden van de gerechtelijke mandataris dat men hem als een "crisismanager" moet zien. De griffie preciseerde woensdag ook dat de bescherming van Waegener verlengt is tot 21 december.

Op de woelige zitting voor de rechtbank van koophandel dinsdagochtend bleek dat het personeel van Waegener sinds september niet meer is betaald.

Gedelegeerd bestuurder Levi Dewaegenaere maakte zich sterk dat er geld op komst is. Hij weigerde wel te zeggen vanwaar. Volgens operationeel directeur Jef Versmissen van Waegener is discretie belangrijk omdat er nog altijd partijen zijn die het beter uitkomt als het bedrijf failliet zou gaan.

"Dat de bescherming met een maand is verlengd, betekent dat de rechtbank een kans ziet dat het bedrijf overleeft", stelt Waegener-advocaat Arnauts.

"Er is beloofd dat op het einde van de week de achterstallen betaald zullen zijn. Ook de onkosten", zegt Leo Lauwerysen van de christelijke vakbond.

Volgens Lauwerysen wordt het één van de taken van de gerechtelijke mandataris om erop toe te zien dat het geld dat binnenkomt ook daadwerkelijk aan de betaling van de lonen wordt besteed.

B.L.

Dat zegt de advocaat van Waegener, Jacques Arnauts-Smeets. Het vonnis zelf was dinsdagavond nog niet publiek. De griffie van de Rechtbank van Koophandel zei woensdag dat advocaten Noël Devos en Geert Naulaerts, beiden van Devos & Van den Eynde Advocatenassociatie, als gerechtelijk mandataris zijn aangesteld. Noël Devos was al eens eerder gerechtelijk mandataris bij Waegener, maar die aanstelling werd toen na korte tijd herroepen. Jacques Arnauts zei over de bevoegdheden van de gerechtelijke mandataris dat men hem als een "crisismanager" moet zien. De griffie preciseerde woensdag ook dat de bescherming van Waegener verlengt is tot 21 december. Op de woelige zitting voor de rechtbank van koophandel dinsdagochtend bleek dat het personeel van Waegener sinds september niet meer is betaald. Gedelegeerd bestuurder Levi Dewaegenaere maakte zich sterk dat er geld op komst is. Hij weigerde wel te zeggen vanwaar. Volgens operationeel directeur Jef Versmissen van Waegener is discretie belangrijk omdat er nog altijd partijen zijn die het beter uitkomt als het bedrijf failliet zou gaan. "Dat de bescherming met een maand is verlengd, betekent dat de rechtbank een kans ziet dat het bedrijf overleeft", stelt Waegener-advocaat Arnauts. "Er is beloofd dat op het einde van de week de achterstallen betaald zullen zijn. Ook de onkosten", zegt Leo Lauwerysen van de christelijke vakbond. Volgens Lauwerysen wordt het één van de taken van de gerechtelijke mandataris om erop toe te zien dat het geld dat binnenkomt ook daadwerkelijk aan de betaling van de lonen wordt besteed. B.L.