Een overnamebod op de activiteiten van Waegener is afgewezen. De bieders gaan in beroep.

De rechtbank van koophandel van Turnhout heeft op 27 november het bod van de Nederlandse investeerder Hendrik van den Hombergh en CEO Levi Dewaegenaere op de activiteiten van medisch instrumentenbouwer Waegener afgewezen. Dat schrijft Waegener zelf in een persmededeling. Het bod kon bij commercieel succes oplopen tot 25 miljoen euro, heet het.

Daarmee is de kous niet af. De advocaat van Waegener, Youri Steverlynck, trekt naar het Hof van Cassatie om de rechter in Turnhout te wraken. "De vennootschap is van oordeel dat de eerste rechter de zaak niet meer objectief beoordeelt en onterechte conclusies trekt. Daarom is een vordering in onttrekking van rechtsmacht ingesteld bij het Hof van Cassatie", laat hij weten. Er is bij het hof van beroep in Antwerpen ook beroep aangetekend tegen de verwerping van het overnamebod.

Op Sinterklaasdag hoort de rechtbank dan nog het beroep tegen de weigering om de WCO van Waegener opnieuw met een maand te verlengen. De Wet op de Continuïteit voor de Ondernemingen (WCO) geeft Waegener momenteel bescherming tegen schuldeisers, die het bedrijf failliet willen laten verklaren. (B.L.)

Een overnamebod op de activiteiten van Waegener is afgewezen. De bieders gaan in beroep.De rechtbank van koophandel van Turnhout heeft op 27 november het bod van de Nederlandse investeerder Hendrik van den Hombergh en CEO Levi Dewaegenaere op de activiteiten van medisch instrumentenbouwer Waegener afgewezen. Dat schrijft Waegener zelf in een persmededeling. Het bod kon bij commercieel succes oplopen tot 25 miljoen euro, heet het. Daarmee is de kous niet af. De advocaat van Waegener, Youri Steverlynck, trekt naar het Hof van Cassatie om de rechter in Turnhout te wraken. "De vennootschap is van oordeel dat de eerste rechter de zaak niet meer objectief beoordeelt en onterechte conclusies trekt. Daarom is een vordering in onttrekking van rechtsmacht ingesteld bij het Hof van Cassatie", laat hij weten. Er is bij het hof van beroep in Antwerpen ook beroep aangetekend tegen de verwerping van het overnamebod. Op Sinterklaasdag hoort de rechtbank dan nog het beroep tegen de weigering om de WCO van Waegener opnieuw met een maand te verlengen. De Wet op de Continuïteit voor de Ondernemingen (WCO) geeft Waegener momenteel bescherming tegen schuldeisers, die het bedrijf failliet willen laten verklaren. (B.L.)