'Entering Twitter HQ - let that sink in', schrijft Musk erbij. (vrij vertaald: laat dat bezinken). Wat hij daarmee wil zeggen, maakt hij niet duidelijk. Mogelijk moet er niet meer achter gezocht worden dan een woordspeling.

Maar analisten vragen zich af of er meer achter zit. Ze verwijzen daarbij naar Kitchen sinking, een gangbare managementmetafoor voor radicaal ingrijpen in bedrijven. 'Musk heeft de voorbije weken gezegd dat hij 75 procent van de 7500 medewerkers van Twitter zou ontslaan na de overname,' legt Trends-redacteur Stijn Fockedey uit. 'Er is al jaren kritiek dat Twitter veel te veel personeel heeft of toch te weinig aan zijn product verandert voor het aantal programmeurs en managers dat het heeft. Musk zou met zijn gigantische ontslagronde wel een zeer ontwrichtende herstructurering doorvoeren.'

Lees verder onder het filmpje

Vrijdag deadline

Vrijdag zou de overname van Twitter door Elon Musk een feit moeten zijn. Op zijn Twitteraccount de miljardair zichzelf ook al 'Chief Twit'.

Musk kondigde in april aan dat hij het platform voor 44 miljard dollar wilde kopen, maar kwam daar later op terug. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde Musk weer van gedachten en besloot hij de berichtendienst toch voor het afgesproken bedrag te willen inlijven.

Musk heeft aan de bankiers die hem 13 miljard dollar aan krediet hebben toegezegd voor de overname, beloofd om de aankoop vrijdag definitief af te ronden. Volgens The Wall Street Journal heeft Musk dinsdag ook de benodigde papieren aan de banken bezorgd en zijn die intussen begonnen met het overmaken van dat bedrag.

Lees verder onder de kader

Naast Musk steken andere investeerders miljarden dollars in de overname van Twitter, zoals de oprichter van softwarebedrijf Oracle Larry Ellison en het cryptobedrijf Binance. Een van de huidige aandeelhouders, prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië, wil zijn belang in Twitter van net geen 4 procent houden.

Het persbureau Bloomberg meldde intussen op basis van een interne memo van Twitter dat Musk vrijdag op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco gaat praten met het personeel over zijn overname van het sociale mediabedrijf. In een memo aan het personeel, in handen van Bloomberg, wordt gezegd dat Musk die dag personeel zal ontmoeten. Volgens de memo wordt dat het begin van vele ontmoetingen en gesprekken met de zakenman.

'Entering Twitter HQ - let that sink in', schrijft Musk erbij. (vrij vertaald: laat dat bezinken). Wat hij daarmee wil zeggen, maakt hij niet duidelijk. Mogelijk moet er niet meer achter gezocht worden dan een woordspeling.Maar analisten vragen zich af of er meer achter zit. Ze verwijzen daarbij naar Kitchen sinking, een gangbare managementmetafoor voor radicaal ingrijpen in bedrijven. 'Musk heeft de voorbije weken gezegd dat hij 75 procent van de 7500 medewerkers van Twitter zou ontslaan na de overname,' legt Trends-redacteur Stijn Fockedey uit. 'Er is al jaren kritiek dat Twitter veel te veel personeel heeft of toch te weinig aan zijn product verandert voor het aantal programmeurs en managers dat het heeft. Musk zou met zijn gigantische ontslagronde wel een zeer ontwrichtende herstructurering doorvoeren.'Lees verder onder het filmpjeVrijdag zou de overname van Twitter door Elon Musk een feit moeten zijn. Op zijn Twitteraccount de miljardair zichzelf ook al 'Chief Twit'.Musk kondigde in april aan dat hij het platform voor 44 miljard dollar wilde kopen, maar kwam daar later op terug. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde Musk weer van gedachten en besloot hij de berichtendienst toch voor het afgesproken bedrag te willen inlijven.Musk heeft aan de bankiers die hem 13 miljard dollar aan krediet hebben toegezegd voor de overname, beloofd om de aankoop vrijdag definitief af te ronden. Volgens The Wall Street Journal heeft Musk dinsdag ook de benodigde papieren aan de banken bezorgd en zijn die intussen begonnen met het overmaken van dat bedrag.Lees verder onder de kaderNaast Musk steken andere investeerders miljarden dollars in de overname van Twitter, zoals de oprichter van softwarebedrijf Oracle Larry Ellison en het cryptobedrijf Binance. Een van de huidige aandeelhouders, prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië, wil zijn belang in Twitter van net geen 4 procent houden. Het persbureau Bloomberg meldde intussen op basis van een interne memo van Twitter dat Musk vrijdag op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco gaat praten met het personeel over zijn overname van het sociale mediabedrijf. In een memo aan het personeel, in handen van Bloomberg, wordt gezegd dat Musk die dag personeel zal ontmoeten. Volgens de memo wordt dat het begin van vele ontmoetingen en gesprekken met de zakenman.