De Société Régionale Wallonne du Transport (SRWT), het bedrijf boven de Waalse vervoersmaatschappij TEC, heeft een bestelling van 119 nieuwe bussen toegewezen aan busbouwer Van Hool uit Koningshooikt (Lier).

De bestelling is 26 miljoen euro waard, zegt de TEC. De bussen zijn te leveren in 2014 en 2015. De voertuigen zullen ingezet worden door TEC Waals-Brabant (32), TEC Charleroi (26), TEC Henegouwen (10), TEC Luik-Verviers (28) en TEC Namen-Luxemburg (23).

De vervoersmaatschappij laat de mogelijkheid open dat dertien van de bussen voor Namen-Luxemburg nog vervangen worden door hybride voertuigen, op voorwaarde dat die oplossing 'overtuigend' blijkt te zijn.

De bestelling is een opsteker voor Van Hool, dat de bussen in België produceert. 'Dit is een betekenisvolle order die hier met open armen wordt onthaald', zegt Dirk Snauwaert, woordvoerder van het bedrijf.

Duitsland

Eind juni raakte nog bekend dat de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB een grote bestelling van 172 bussen had geplaatst bij EvoBus, een filiaal van het Duitse Daimler.

VDL Bus uit Roeselare, dat net als Van Hool ook kandidaat was, trok tegen die order naar de Raad van State en kreeg gehoor. De uitvoering van het contract werd geschorst omdat de MIVB haar beslissing gebrekkig had gemotiveerd. (Belga/KVDA)

De Société Régionale Wallonne du Transport (SRWT), het bedrijf boven de Waalse vervoersmaatschappij TEC, heeft een bestelling van 119 nieuwe bussen toegewezen aan busbouwer Van Hool uit Koningshooikt (Lier). De bestelling is 26 miljoen euro waard, zegt de TEC. De bussen zijn te leveren in 2014 en 2015. De voertuigen zullen ingezet worden door TEC Waals-Brabant (32), TEC Charleroi (26), TEC Henegouwen (10), TEC Luik-Verviers (28) en TEC Namen-Luxemburg (23). De vervoersmaatschappij laat de mogelijkheid open dat dertien van de bussen voor Namen-Luxemburg nog vervangen worden door hybride voertuigen, op voorwaarde dat die oplossing 'overtuigend' blijkt te zijn. De bestelling is een opsteker voor Van Hool, dat de bussen in België produceert. 'Dit is een betekenisvolle order die hier met open armen wordt onthaald', zegt Dirk Snauwaert, woordvoerder van het bedrijf. Duitsland Eind juni raakte nog bekend dat de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB een grote bestelling van 172 bussen had geplaatst bij EvoBus, een filiaal van het Duitse Daimler. VDL Bus uit Roeselare, dat net als Van Hool ook kandidaat was, trok tegen die order naar de Raad van State en kreeg gehoor. De uitvoering van het contract werd geschorst omdat de MIVB haar beslissing gebrekkig had gemotiveerd. (Belga/KVDA)