De biotechbedrijven Promethera Biosciences en Bone Therapeutics hebben samen met het Waals Gewest en de investeringsmaatschappij Sambrinvest een ontwikkelings- en productieplatform voor geneesmiddelen voor celtherapie opgericht. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro. Het platform creëert volgens de initiatiefnemers 100 directe en 200 indirecte jobs. Promethera en Bone Therapeutics, twee van meest beloftevolle biotechbedrijven van het land, zullen vanaf 2015 hun geneesmiddelen kunnen produceren in de cluster, die gevestigd is in Gosselies. Celtherapie, ook bekend als regeneratieve geneeskunde, gebruikt cellen als geneesmiddel om aangetaste organen te herstellen.

De Leuvense vzw Life Sciences Research Partners van Désiré Collen, de stichter van ThromboGenics, zit in het kapitaal van zowel Promethera als Bone Therapeutics.

De biotechbedrijven Promethera Biosciences en Bone Therapeutics hebben samen met het Waals Gewest en de investeringsmaatschappij Sambrinvest een ontwikkelings- en productieplatform voor geneesmiddelen voor celtherapie opgericht. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro. Het platform creëert volgens de initiatiefnemers 100 directe en 200 indirecte jobs. Promethera en Bone Therapeutics, twee van meest beloftevolle biotechbedrijven van het land, zullen vanaf 2015 hun geneesmiddelen kunnen produceren in de cluster, die gevestigd is in Gosselies. Celtherapie, ook bekend als regeneratieve geneeskunde, gebruikt cellen als geneesmiddel om aangetaste organen te herstellen. De Leuvense vzw Life Sciences Research Partners van Désiré Collen, de stichter van ThromboGenics, zit in het kapitaal van zowel Promethera als Bone Therapeutics.