Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Het cdH diende in het Waals Parlement een resolutievoorstel in tegen de privatisering. De PS steunt de tekst, die wordt besproken in de plenaire zitting. De parlementsleden vrezen dat een geprivatiseerd Belfius selectiever zal worden in zijn kredietverlening aan lokale overheden.

De resolutie vraagt de Waalse regering een privatisering tegen te houden en de kwestie aan te kaarten op het Overlegcomité tussen de federale en regionale overheden. Zelfs het 'Walfius'-scenario, een aankoop van Belfius door het Waals Gewest, wordt overwogen. Waals minister voor Lokale Overheden Paul Furlan heeft zijn kabinet gevraagd een dossier op te stellen over een instap van het Waals Gewest in het kapitaal van Belfius.

(Belga)

Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Het cdH diende in het Waals Parlement een resolutievoorstel in tegen de privatisering. De PS steunt de tekst, die wordt besproken in de plenaire zitting. De parlementsleden vrezen dat een geprivatiseerd Belfius selectiever zal worden in zijn kredietverlening aan lokale overheden. De resolutie vraagt de Waalse regering een privatisering tegen te houden en de kwestie aan te kaarten op het Overlegcomité tussen de federale en regionale overheden. Zelfs het 'Walfius'-scenario, een aankoop van Belfius door het Waals Gewest, wordt overwogen. Waals minister voor Lokale Overheden Paul Furlan heeft zijn kabinet gevraagd een dossier op te stellen over een instap van het Waals Gewest in het kapitaal van Belfius.(Belga)