Dat meldden ingewijden rond de zaak. Volgens de bronnen is de benoeming van de 47-jarige Oliver Blume tot baas van Porsche vrijwel zeker. De raad van toezicht van Porsche zal naar verluidt deze week op een bijeenkomst de benoeming bekendmaken.

Vrijdag werd bekend dat Matthias Müller is gekozen tot opvolger van de opgestapte Volkswagen-topman Martin Winterkorn. Die trad af vanwege het gesjoemel met dieselemissies. Müller is nog steeds formeel de baas van Porsche. Hij kwam in het najaar van 2010 aan het roer te staan bij de sportwagenbouwer uit Stuttgart. (Belga)

Dat meldden ingewijden rond de zaak. Volgens de bronnen is de benoeming van de 47-jarige Oliver Blume tot baas van Porsche vrijwel zeker. De raad van toezicht van Porsche zal naar verluidt deze week op een bijeenkomst de benoeming bekendmaken. Vrijdag werd bekend dat Matthias Müller is gekozen tot opvolger van de opgestapte Volkswagen-topman Martin Winterkorn. Die trad af vanwege het gesjoemel met dieselemissies. Müller is nog steeds formeel de baas van Porsche. Hij kwam in het najaar van 2010 aan het roer te staan bij de sportwagenbouwer uit Stuttgart. (Belga)