In de Verenigde Staten is een juridische procedure opgestart tegen de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev om de volledige overname van Grupo Modelo te verhinderen.

Volgens de VS is die overname een bedreiging voor de concurrentie op de binnenlandse biermarkt. De rechtszaak werd aangespannen in Washington.

AB InBev biedt 20,1 miljard dollar voor de helft van de aandelen van Grupo Model die het nog niet in zijn bezit heeft. Nadat het nieuws bekendraakte, ging het aandeel van AB InBev donderdagmiddag meer dan 6 procent lager. Het aandeel moest uiteindelijk 7,79 procent tot 63,90 euro prijsgeven.

AB InBev zelf reageert scherp op het afwijzen van de deal. Die handeling is "in strijd met de wet, de feiten en de realiteit van de markten", luidt het in een korte mededeling. De Leuvense brouwer verwacht in ieder geval niet langer de transactie af te ronden in het eerste kwartaal van dit jaar. (Belga/BO)

In de Verenigde Staten is een juridische procedure opgestart tegen de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev om de volledige overname van Grupo Modelo te verhinderen.Volgens de VS is die overname een bedreiging voor de concurrentie op de binnenlandse biermarkt. De rechtszaak werd aangespannen in Washington. AB InBev biedt 20,1 miljard dollar voor de helft van de aandelen van Grupo Model die het nog niet in zijn bezit heeft. Nadat het nieuws bekendraakte, ging het aandeel van AB InBev donderdagmiddag meer dan 6 procent lager. Het aandeel moest uiteindelijk 7,79 procent tot 63,90 euro prijsgeven.AB InBev zelf reageert scherp op het afwijzen van de deal. Die handeling is "in strijd met de wet, de feiten en de realiteit van de markten", luidt het in een korte mededeling. De Leuvense brouwer verwacht in ieder geval niet langer de transactie af te ronden in het eerste kwartaal van dit jaar. (Belga/BO)