Een dergelijke boete, omgerekend 12,5 miljard euro, zou de hoogste zijn die ooit werd opgelegd aan een buitenlandse bank in de Verenigde Staten. Het is veel meer dan de 8,9 miljard dollar waartoe BNP Paribas in 2014 werd veroordeeld voor het schenden van Amerikaanse embargo's. De uiteindelijke boete zou veel lager uitvallen dan 14 miljard dollar, volgens een bron van Wall Street Journal. De onderhandelingen tussen het Amerikaanse ministerie van Justitie en de advocaten van de Duitse bank zijn nog aan de gang.

Deutsche Bank wordt ervan beschuldigd, net als andere grote banken, net voor het uitbreken van de financiële crisis van 2007-2008 hypothecaire leningen te hebben verkocht aan investeerders, die werden omgezet in complexe financiële producten en waarvan geweten was dat ze toxisch waren. De bank zette op 30 juni 5,5 miljard euro (6,2 miljard dollar) opzij om de lopende geschillen af te handelen.

(Belga/RR)

Een dergelijke boete, omgerekend 12,5 miljard euro, zou de hoogste zijn die ooit werd opgelegd aan een buitenlandse bank in de Verenigde Staten. Het is veel meer dan de 8,9 miljard dollar waartoe BNP Paribas in 2014 werd veroordeeld voor het schenden van Amerikaanse embargo's. De uiteindelijke boete zou veel lager uitvallen dan 14 miljard dollar, volgens een bron van Wall Street Journal. De onderhandelingen tussen het Amerikaanse ministerie van Justitie en de advocaten van de Duitse bank zijn nog aan de gang. Deutsche Bank wordt ervan beschuldigd, net als andere grote banken, net voor het uitbreken van de financiële crisis van 2007-2008 hypothecaire leningen te hebben verkocht aan investeerders, die werden omgezet in complexe financiële producten en waarvan geweten was dat ze toxisch waren. De bank zette op 30 juni 5,5 miljard euro (6,2 miljard dollar) opzij om de lopende geschillen af te handelen.(Belga/RR)