Het gaat, naast de eerder al geviseerde Chinese groepen Huawei en ZTE, om de bedrijven Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology en Dahua Technology.

'Deze lijst is een grote stap voorwaarts om het vertrouwen in onze communicatienetwerken te herstellen', verklaarde Jessica Rosenworcel van de FCC in een mededeling. 'De Amerikanen vertrouwen meer dan ooit op onze netwerken om te werken, naar school te gaan of om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg, en we moeten er vanop aan kunnen dat deze communicatie veilig is. Deze lijst verschaft zinvolle richtlijnen die ervoor zullen zorgen dat wanneer de netwerken van de volgende generatie landelijk worden uitgerold, ze niet dezelfde fouten bevatten als in het verleden of gebruikmaken van apparatuur of diensten die een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid van de VS of voor de veiligheid van de Amerikanen', luidde het.

De bedrijven in kwestie hebben voorlopig nog niet gereageerd op de aankondiging van de FCC.

Het gaat, naast de eerder al geviseerde Chinese groepen Huawei en ZTE, om de bedrijven Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology en Dahua Technology. 'Deze lijst is een grote stap voorwaarts om het vertrouwen in onze communicatienetwerken te herstellen', verklaarde Jessica Rosenworcel van de FCC in een mededeling. 'De Amerikanen vertrouwen meer dan ooit op onze netwerken om te werken, naar school te gaan of om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg, en we moeten er vanop aan kunnen dat deze communicatie veilig is. Deze lijst verschaft zinvolle richtlijnen die ervoor zullen zorgen dat wanneer de netwerken van de volgende generatie landelijk worden uitgerold, ze niet dezelfde fouten bevatten als in het verleden of gebruikmaken van apparatuur of diensten die een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid van de VS of voor de veiligheid van de Amerikanen', luidde het. De bedrijven in kwestie hebben voorlopig nog niet gereageerd op de aankondiging van de FCC.