"Er was een intentie om vanaf midden 2012 met een 'preferentieel

partnership' te werken. Dat voornemen komt echter op de helling te staan door de plannen van Woestijnvis om zelf een zender over te nemen," verduidelijkt VRT-woordvoerster Brigitte Vermeersch dinsdag.

In de zomer van 2011 loopt het exclusiviteitscontract tussen de VRT en Woestijnvis af. Daarna volgt een overgangsjaar waarin het productiehuis zijn belangrijkste programma's op de VRT-netten zal brengen, maar niet langer exclusief aan de omroep verbonden is.

Wouter Vandenhaute, de topman van De Vijver - de holding achter Woestijnvis - liet op 22 januari weten dat hij interesse heeft om VT4 en Vijftv over te nemen. De zenders zijn nu nog in handen van het Duitse ProSiebenSat.1, maar die plaatste ze onlangs in de etalage. Behalve Woestijnvis zouden onder meer ook de mediabedrijven RTL, Sanoma en Concentra bereid zijn om beide zenders over te nemen.

De plannen van Vandenhaute blijken uiteindelijk een doorn in het oog van de VRT-top, want volgens woordvoerster Vermeersch kan de openbare omroep "niet preferentieel samenwerken met een partner die zijn eigen zender heeft".

Aangezien in 2011 al het zendschema voor 2012 en 2013 wordt gepland, lijkt het erop dat de VRT meer met andere productiehuizen zal gaan samenwerken. Toch kan er volgens Vermeersch opnieuw onderhandeld worden als De Vijver geen eigenaar wordt van VT4 en Vijftv.

"Er was een intentie om vanaf midden 2012 met een 'preferentieel partnership' te werken. Dat voornemen komt echter op de helling te staan door de plannen van Woestijnvis om zelf een zender over te nemen," verduidelijkt VRT-woordvoerster Brigitte Vermeersch dinsdag. In de zomer van 2011 loopt het exclusiviteitscontract tussen de VRT en Woestijnvis af. Daarna volgt een overgangsjaar waarin het productiehuis zijn belangrijkste programma's op de VRT-netten zal brengen, maar niet langer exclusief aan de omroep verbonden is. Wouter Vandenhaute, de topman van De Vijver - de holding achter Woestijnvis - liet op 22 januari weten dat hij interesse heeft om VT4 en Vijftv over te nemen. De zenders zijn nu nog in handen van het Duitse ProSiebenSat.1, maar die plaatste ze onlangs in de etalage. Behalve Woestijnvis zouden onder meer ook de mediabedrijven RTL, Sanoma en Concentra bereid zijn om beide zenders over te nemen. De plannen van Vandenhaute blijken uiteindelijk een doorn in het oog van de VRT-top, want volgens woordvoerster Vermeersch kan de openbare omroep "niet preferentieel samenwerken met een partner die zijn eigen zender heeft". Aangezien in 2011 al het zendschema voor 2012 en 2013 wordt gepland, lijkt het erop dat de VRT meer met andere productiehuizen zal gaan samenwerken. Toch kan er volgens Vermeersch opnieuw onderhandeld worden als De Vijver geen eigenaar wordt van VT4 en Vijftv.