Volgens bronnen bij De Tijd is Paul Lembrechts (62), de topman van de VRT, een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van de staatsbank Belfius. Lembrechts ontkent echter aan VRT NWS met klem dat hij die overstap zal maken. 'Dit is een zeer cruciaal moment in de voorbereiding van onze nieuwe beheersovereenkomst', aldus woordvoerder Bob Vermeir. 'Er is absoluut geen sprake van dat hij de VRT verlaat.'

De VRT-baas bleek blijkbaar niet op de hoogte te zijn dat hij op een lijst met kandidaten stond, tot hij door De Tijd gecontacteerd werd. Jos Clijsters vertrekt in april als Belfius-voorzitter. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter gebeurt via de headhunter Heidrick & Struggles.

Volgens de krant is het niettemin logisch dat Lembrechts in aanmerking komt voor de functie van voorzitter van de raad van bestuur van Belfius. Hij heeft ervaring met een publieke aandeelhouder én een lange staat van dienst in de banksector. Lembrechts werkte zowel bij de Generale Bank, ABN Amro als het Beroepskrediet, waar hij opklom tot CEO. In 2016 werd hij topman bij de VRT.

Volgens bronnen bij De Tijd is Paul Lembrechts (62), de topman van de VRT, een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van de staatsbank Belfius. Lembrechts ontkent echter aan VRT NWS met klem dat hij die overstap zal maken. 'Dit is een zeer cruciaal moment in de voorbereiding van onze nieuwe beheersovereenkomst', aldus woordvoerder Bob Vermeir. 'Er is absoluut geen sprake van dat hij de VRT verlaat.' De VRT-baas bleek blijkbaar niet op de hoogte te zijn dat hij op een lijst met kandidaten stond, tot hij door De Tijd gecontacteerd werd. Jos Clijsters vertrekt in april als Belfius-voorzitter. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter gebeurt via de headhunter Heidrick & Struggles. Volgens de krant is het niettemin logisch dat Lembrechts in aanmerking komt voor de functie van voorzitter van de raad van bestuur van Belfius. Hij heeft ervaring met een publieke aandeelhouder én een lange staat van dienst in de banksector. Lembrechts werkte zowel bij de Generale Bank, ABN Amro als het Beroepskrediet, waar hij opklom tot CEO. In 2016 werd hij topman bij de VRT.