In een eerste versie van het plan was er nog sprake van 286 jobs. De vakbonden hopen met een alternatief plan naakte ontslagen te vermijden. Dat schrijven De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws en de kranten van Mediahuis.

Geen concrete maatregelen

De Tijd benadrukt dat de nieuwe versie in grote lijnen hetzelfde is gebleven. Net zoals vorig jaar zet de VRT in op efficiëntiewinsten. 'Er werd gezocht naar andere maatregelen om te besparen op de personeelskosten', zegt een VRT-bron in de krant. 'Participatiesessies met het personeel hebben nuttige input opgeleverd.'

Concrete maatregelen staan er nauwelijks in het plan, al zijn er volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws een aantal dingen, zoals het uitbesteden van de catering en het kinderdagverblijf, uit de eerste versie geschrapt. Ook de besparingen op de regionale ontkoppeling van Radio 2 zijn ingeperkt.

Het is wel duidelijk dat de VRT het de komende jaren met 220 personeelsleden minder zal moeten doen, aldus de kranten. Een afslankingsoperatie die de directie vooral via natuurlijke afvloeiingen tot een goed einde hoopt te brengen, al zouden er toch 40 tot 60 naakte ontslagen vallen.

Volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws zouden ook vijftig nieuwe mensen aangeworven worden. Dat is noodzakelijk om de openbare omroep ook digitaal te laten groeien.

Volgens bronnen zijn de verschillende partijen tot een overeenkomst kunnen komen omdat er de voorbije maanden minder druk was van politiek en media dan vorig jaar. "Dat liet toe een gezonde discussie te hebben in de raad van bestuur."

In een eerste versie van het plan was er nog sprake van 286 jobs. De vakbonden hopen met een alternatief plan naakte ontslagen te vermijden. Dat schrijven De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws en de kranten van Mediahuis. De Tijd benadrukt dat de nieuwe versie in grote lijnen hetzelfde is gebleven. Net zoals vorig jaar zet de VRT in op efficiëntiewinsten. 'Er werd gezocht naar andere maatregelen om te besparen op de personeelskosten', zegt een VRT-bron in de krant. 'Participatiesessies met het personeel hebben nuttige input opgeleverd.'Concrete maatregelen staan er nauwelijks in het plan, al zijn er volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws een aantal dingen, zoals het uitbesteden van de catering en het kinderdagverblijf, uit de eerste versie geschrapt. Ook de besparingen op de regionale ontkoppeling van Radio 2 zijn ingeperkt. Het is wel duidelijk dat de VRT het de komende jaren met 220 personeelsleden minder zal moeten doen, aldus de kranten. Een afslankingsoperatie die de directie vooral via natuurlijke afvloeiingen tot een goed einde hoopt te brengen, al zouden er toch 40 tot 60 naakte ontslagen vallen.Volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws zouden ook vijftig nieuwe mensen aangeworven worden. Dat is noodzakelijk om de openbare omroep ook digitaal te laten groeien.Volgens bronnen zijn de verschillende partijen tot een overeenkomst kunnen komen omdat er de voorbije maanden minder druk was van politiek en media dan vorig jaar. "Dat liet toe een gezonde discussie te hebben in de raad van bestuur."