Fastfoodketen McDonald's verbreekt na 40 jaar de banden met ketchupfabrikant Heinz. Dat leidt tot ongerustheid in de Heinz-fabriek in Turnhout, waar 45 procent van de productie naar McDonald's gaat. De vakbonden zullen een bijzondere ondernemingsraad aanvragen, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De bonden vrezen voor omvangrijk banenverlies in de fabriek waar 145 mensen werken. "We willen weten hoe erg het nu precies is voor Turnhout en wat de mogelijkheden zijn. Kunnen ze nog productie doorschuiven uit andere Europese landen of is er helemaal geen plan B?", luidt het aan vakbondszijde.

De beslissing van McDonald's heeft te maken met de aanstelling van Bernardo Hees aan het hoofd van Heinz. Hees was tot juni de CEO van McDo-rivaal Burger King. (Belga/SD)

Fastfoodketen McDonald's verbreekt na 40 jaar de banden met ketchupfabrikant Heinz. Dat leidt tot ongerustheid in de Heinz-fabriek in Turnhout, waar 45 procent van de productie naar McDonald's gaat. De vakbonden zullen een bijzondere ondernemingsraad aanvragen, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De bonden vrezen voor omvangrijk banenverlies in de fabriek waar 145 mensen werken. "We willen weten hoe erg het nu precies is voor Turnhout en wat de mogelijkheden zijn. Kunnen ze nog productie doorschuiven uit andere Europese landen of is er helemaal geen plan B?", luidt het aan vakbondszijde. De beslissing van McDonald's heeft te maken met de aanstelling van Bernardo Hees aan het hoofd van Heinz. Hees was tot juni de CEO van McDo-rivaal Burger King. (Belga/SD)