Swedbank ligt onder vuur door mogelijke witwaspraktijken in de Baltische staten. De zaak kwam aan het licht via de Zweedse nationale omroep. Er zou een band zijn met de grote fraudezaak rond Danske Bank.

Volgens Idermark is de media-aandacht die hij door de functie krijgt niet verenigbaar met zijn positie als topman van bosbeheerder Södra. 'Het beste alternatief is om Swedbank met onmiddellijke ingang te verlaten', aldus Idermark. Hij wijst er in zijn verklaring op dat hij door de mediaberichtgeving over de affaire onder meer moeite heeft om directe fouten bij de bank te corrigeren. Ook heeft de bank te maken met privacy en wet- en regelgeving, wat het communicatie-aspect volgens hem extra complex maakt.

Onlangs nog bood Idermark zijn excuses aan voor de gebrekkige communicatie van de financiële instelling rond het witwasschandaal. Kort daarvoor was topvrouw Birgitte Bonnesen weggestuurd.

Vicevoorzitter Ulrika Francke neemt de functie van Idermark over. Hij had nog maar een week geleden een nieuw mandaat gekregen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Swedbank ligt onder vuur door mogelijke witwaspraktijken in de Baltische staten. De zaak kwam aan het licht via de Zweedse nationale omroep. Er zou een band zijn met de grote fraudezaak rond Danske Bank. Volgens Idermark is de media-aandacht die hij door de functie krijgt niet verenigbaar met zijn positie als topman van bosbeheerder Södra. 'Het beste alternatief is om Swedbank met onmiddellijke ingang te verlaten', aldus Idermark. Hij wijst er in zijn verklaring op dat hij door de mediaberichtgeving over de affaire onder meer moeite heeft om directe fouten bij de bank te corrigeren. Ook heeft de bank te maken met privacy en wet- en regelgeving, wat het communicatie-aspect volgens hem extra complex maakt. Onlangs nog bood Idermark zijn excuses aan voor de gebrekkige communicatie van de financiële instelling rond het witwasschandaal. Kort daarvoor was topvrouw Birgitte Bonnesen weggestuurd. Vicevoorzitter Ulrika Francke neemt de functie van Idermark over. Hij had nog maar een week geleden een nieuw mandaat gekregen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.