Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

De controles die de Nationale Loterij zelf organiseert, leidden tot wrevel bij de 5.400 dagbladhandelaars die kansspelen verkopen. "Sommige tieners die de Nationale Loterij op pad stuurde, hadden het uiterlijk van iemand van 21 jaar", zegt Hendrik Blommaert, bestuurslid van de Vlaams Federatie van Persverkopers (VFP). De Nationale Loterij heeft oor naar die kritiek en organiseert voortaan twee keer per jaar audities.

Vorig jaar liep bij dergelijke controles één op vier dagbladhandelaars tegen de lamp. De controles leverden voor bijna 120.000 euro aan boetes op.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. De controles die de Nationale Loterij zelf organiseert, leidden tot wrevel bij de 5.400 dagbladhandelaars die kansspelen verkopen. "Sommige tieners die de Nationale Loterij op pad stuurde, hadden het uiterlijk van iemand van 21 jaar", zegt Hendrik Blommaert, bestuurslid van de Vlaams Federatie van Persverkopers (VFP). De Nationale Loterij heeft oor naar die kritiek en organiseert voortaan twee keer per jaar audities. Vorig jaar liep bij dergelijke controles één op vier dagbladhandelaars tegen de lamp. De controles leverden voor bijna 120.000 euro aan boetes op.(Belga/RR)