Dat schrijft De Tijd.

"Onze bedrijven betalen jaarlijks zo'n 43 miljoen euro aan de uitgevers van de cheques. De handelaars die de cheques willen recupereren, betalen ook nog eens zo'n 30 à 40 miljoen euro. Dat is weggegooid geld", stelt CD&V-Kamerlid Stefaan Vercamer, de indiener van het voorstel.

Ook de N-VA schaart zich achter het voorstel, al stelt Kamerlid Zuhal Demir wel een bijkomende voorwaarde. "Als we maaltijdcheques vervangen door een maaltijdvergoeding, dreigt de Sociale Zekerheid dat als loon te zien en het ook zo te belasten. Dat betekent een extra kostprijs voor de werkgevers en dat willen wij niet."

Het afschaffen van de maaltijdcheque staat niet in het regeerakkoord. Toch lijkt het voorstel een serieuze kans te maken.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. "Onze bedrijven betalen jaarlijks zo'n 43 miljoen euro aan de uitgevers van de cheques. De handelaars die de cheques willen recupereren, betalen ook nog eens zo'n 30 à 40 miljoen euro. Dat is weggegooid geld", stelt CD&V-Kamerlid Stefaan Vercamer, de indiener van het voorstel. Ook de N-VA schaart zich achter het voorstel, al stelt Kamerlid Zuhal Demir wel een bijkomende voorwaarde. "Als we maaltijdcheques vervangen door een maaltijdvergoeding, dreigt de Sociale Zekerheid dat als loon te zien en het ook zo te belasten. Dat betekent een extra kostprijs voor de werkgevers en dat willen wij niet." Het afschaffen van de maaltijdcheque staat niet in het regeerakkoord. Toch lijkt het voorstel een serieuze kans te maken. (Belga/RR)