De rechtbank wees het verzoek tot borgtocht af, omdat het risico zou bestaan dat er bewijzen worden vernietigd, aldus de Japanse tv-zender NHK.

De voormalige voorzitter van de Japanse autobouwers Nissan en Mitsubishi werd op 19 november opgepakt in Tokio. Ghosn zit sindsdien in de cel op verdenking van financiële malversaties.

Afgelopen vrijdag werden nog nieuwe aanklachten geformuleerd tegen de 64-jarige Ghosn, waaronder misbruik van vertrouwen, en opnieuw omdat hij te weinig inkomen zou hebben aangegeven.

De rechtbank wees het verzoek tot borgtocht af, omdat het risico zou bestaan dat er bewijzen worden vernietigd, aldus de Japanse tv-zender NHK. De voormalige voorzitter van de Japanse autobouwers Nissan en Mitsubishi werd op 19 november opgepakt in Tokio. Ghosn zit sindsdien in de cel op verdenking van financiële malversaties. Afgelopen vrijdag werden nog nieuwe aanklachten geformuleerd tegen de 64-jarige Ghosn, waaronder misbruik van vertrouwen, en opnieuw omdat hij te weinig inkomen zou hebben aangegeven.