Colin Johnson, assistent-officier van justitie voor het juridisch district Weakley County in de VS, bevestigt dat Thomas en Susan Blassingame schuldig hebben gepleit aan het mishandelen van dieren, en veroordeeld zijn tot het betalen van een boete van 25 dollar en de kosten van het proces. Beiden krijgen bovendien een jaar voorwaardelijk voor de bezwarende feiten.

De Blassingames, die eigenaar zijn van de T & S Farm in Dukedom, Tennessee, kwamen onder toezicht te staan nadat een undercover video van de dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals had aangetoond dat de uitbaters van de boerderij de kippen niet alleen hadden mishandeld, maar ze ook hadden doodgeknuppeld.

'Onaanvaardbaar'

De boerderij stond onder contract van Tyson Foods, een van de belangrijkste leveranciers van kip voor McDonald's. Tyson's maakte snel een einde aan het contract nadat de video openbaar werd gemaakt, en McDonald's de handelingen in de video als 'onaanvaardbaar' had omschreven.

"Zoals eerder al gezegd, zullen we de onaanvaardbare behandeling van dieren zoals in de undercover video te zien is niet tolereren," benadrukt Tyson's in een geschreven verklaring.

'Een lachertje'

Nathan Runkle, voorzitter van dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals, liet in een reactie optekenen dat de veroordeling van de kippenboeren een lachertje is, en niet meer dan een 'zielige tik op de vingers'. Hij riep McDonald's op meer te doen om het dierenwelzijn bij zijn leveranciers te verbeteren.

"McDonald's moet meteen zorgen voor een betekenisvol beleid rond dierenwelzijn om te voorkomen dat er nog kippen worden gemarteld voor de 'Chicken McNuggets'," aldus Runkle. (US Today/BO)

Colin Johnson, assistent-officier van justitie voor het juridisch district Weakley County in de VS, bevestigt dat Thomas en Susan Blassingame schuldig hebben gepleit aan het mishandelen van dieren, en veroordeeld zijn tot het betalen van een boete van 25 dollar en de kosten van het proces. Beiden krijgen bovendien een jaar voorwaardelijk voor de bezwarende feiten.De Blassingames, die eigenaar zijn van de T & S Farm in Dukedom, Tennessee, kwamen onder toezicht te staan nadat een undercover video van de dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals had aangetoond dat de uitbaters van de boerderij de kippen niet alleen hadden mishandeld, maar ze ook hadden doodgeknuppeld.De boerderij stond onder contract van Tyson Foods, een van de belangrijkste leveranciers van kip voor McDonald's. Tyson's maakte snel een einde aan het contract nadat de video openbaar werd gemaakt, en McDonald's de handelingen in de video als 'onaanvaardbaar' had omschreven."Zoals eerder al gezegd, zullen we de onaanvaardbare behandeling van dieren zoals in de undercover video te zien is niet tolereren," benadrukt Tyson's in een geschreven verklaring.Nathan Runkle, voorzitter van dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals, liet in een reactie optekenen dat de veroordeling van de kippenboeren een lachertje is, en niet meer dan een 'zielige tik op de vingers'. Hij riep McDonald's op meer te doen om het dierenwelzijn bij zijn leveranciers te verbeteren."McDonald's moet meteen zorgen voor een betekenisvol beleid rond dierenwelzijn om te voorkomen dat er nog kippen worden gemarteld voor de 'Chicken McNuggets'," aldus Runkle. (US Today/BO)