De Duitser Christoph Müller, in het verleden nog topman van Sabena, wordt de nieuwe baas van Malaysia Airlines. Hij krijgt de leiding over de herstructurering van de Maleisische luchtvaartmaatschappij die hoopt binnen drie jaar winstgevend te zijn. Dat heeft het Maleisische staatsinvesteringsfonds, dat de noodlijdende luchtvaartmaatschappij bezit, bekendgemaakt.

Ervaring

De 52-jarige Müller is momenteel de topman van het Ierse Aer Lingus. Dat bedrijf verlaat hij uiterlijk op 1 mei. Hij gaat in juli aan de slag bij Malaysia Airlines. De Duitser brengt veel ervaring mee. De afgelopen vijf jaar breidde hij het trans-Atlantische aanbod van Aer Lingus uit, terwijl hij overnamepogingen van Ryanair weerstond. Eerder reorganiseerde hij de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena, voordat die failliet ging. Voorts was hij luchtvaartdirecteur bij reisorganisatie TUI Travel en financieel directeur bij koeriersbedrijf DHL.

Malaysia Airlines heeft al jaren last heeft van de felle concurrentie in de internationale luchtvaart en was dit jaar betrokken bij twee grote vliegrampen, waarbij in totaal 537 mensen omkwamen. Bij de herstructurering gaan duizenden banen verloren, terwijl de luchtvaartmaatschappij volledig wordt genationaliseerd. (Belga/WB)

De Duitser Christoph Müller, in het verleden nog topman van Sabena, wordt de nieuwe baas van Malaysia Airlines. Hij krijgt de leiding over de herstructurering van de Maleisische luchtvaartmaatschappij die hoopt binnen drie jaar winstgevend te zijn. Dat heeft het Maleisische staatsinvesteringsfonds, dat de noodlijdende luchtvaartmaatschappij bezit, bekendgemaakt.De 52-jarige Müller is momenteel de topman van het Ierse Aer Lingus. Dat bedrijf verlaat hij uiterlijk op 1 mei. Hij gaat in juli aan de slag bij Malaysia Airlines. De Duitser brengt veel ervaring mee. De afgelopen vijf jaar breidde hij het trans-Atlantische aanbod van Aer Lingus uit, terwijl hij overnamepogingen van Ryanair weerstond. Eerder reorganiseerde hij de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena, voordat die failliet ging. Voorts was hij luchtvaartdirecteur bij reisorganisatie TUI Travel en financieel directeur bij koeriersbedrijf DHL. Malaysia Airlines heeft al jaren last heeft van de felle concurrentie in de internationale luchtvaart en was dit jaar betrokken bij twee grote vliegrampen, waarbij in totaal 537 mensen omkwamen. Bij de herstructurering gaan duizenden banen verloren, terwijl de luchtvaartmaatschappij volledig wordt genationaliseerd. (Belga/WB)