KPN wil voormalig Nederlands minister van Financiën Jan Kees De Jager benoemen tot nieuwe financieel topman. Dat maakte het Nederlandse telecombedrijf zelf bekend.

De Jager treedt op 15 augustus bij KPN in dienst, waarna hij per 1 november de rol van financieel directeur op zich neemt. De formele benoeming zal plaatsvinden na een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die in september wordt gehouden.

De 45-jarige De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij drie jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van toenmalig premier Jan Peter Balkenende. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan een ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht.

Volgens president-commissaris Jos Streppel was De Jager de beste kandidaat die KPN kon vinden. De ex-minister mag bij het telecombedrijf rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en komt daarnaast in aanmerking voor bonussen.

KPN werkt momenteel aan de verkoop van zijn Duitse dochter E-Plus, aan het Spaanse Telefónica. Als die operatie is afgerond, wil het bedrijf de managementstructuur aanpassen. (Belga/WB)

KPN wil voormalig Nederlands minister van Financiën Jan Kees De Jager benoemen tot nieuwe financieel topman. Dat maakte het Nederlandse telecombedrijf zelf bekend.De Jager treedt op 15 augustus bij KPN in dienst, waarna hij per 1 november de rol van financieel directeur op zich neemt. De formele benoeming zal plaatsvinden na een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die in september wordt gehouden. De 45-jarige De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij drie jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van toenmalig premier Jan Peter Balkenende. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan een ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht. Volgens president-commissaris Jos Streppel was De Jager de beste kandidaat die KPN kon vinden. De ex-minister mag bij het telecombedrijf rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en komt daarnaast in aanmerking voor bonussen. KPN werkt momenteel aan de verkoop van zijn Duitse dochter E-Plus, aan het Spaanse Telefónica. Als die operatie is afgerond, wil het bedrijf de managementstructuur aanpassen. (Belga/WB)