Tijdens een ondernemingsraad raakten bonden en directie het donderdag eens over de kwestie van vrijwillig vertrek van werknemers. Er werd bovendien overeengekomen dat er tegen 30 april een sociaal plan word uitgewerkt.

Bekaert kondigde op 2 februari aan 609 banen te schrappen als gevolg van onomkeerbare veranderingen in de markt van onder meer zaagdraad, dat gebruikt wordt in de sector van de zonnepanelen. De herstructureringsmaatregelen zouden in de vestigingen in Aalter, Deerlijk, Ingelmunster en Zwevegem worden doorgevoerd.

Bij de start van het sociaal overleg waren de vakbonden vragende partij om werknemers die vrijwillig willen vertrekken in mindering te brengen van het totaal aantal jobs dat moet geschrapt worden.

"De directie is op onze vraag ingegaan," zegt Georges De Batselier, ondervoorzitter van ABVV-metaal, donderdag. Dat betekent dat arbeiders en bedienden die het bedrijf vroegtijdig willen verlaten - of dat al hebben gedaan - zullen kunnen genieten van de afspraken die worden vastgelegd in het kader van het sociaal plan. Dat betekent ook dat het aantal 'vrijwillige vertrekkers' wordt afgetrokken van de 609 arbeidsplaatsen die op de tocht staan.

De directie van Bekaert benadrukte donderdag dat ze alles in het werk stelt om het aantal gedwongen ontslagen te beperken. Om die gesprekken over het sociaal plan in een serene sfeer te laten verlopen, verbindt het bedrijf zich ertoe voor 1 mei niemand te ontslaan om economische redenen, luidt het. (Belga/BO)

Tijdens een ondernemingsraad raakten bonden en directie het donderdag eens over de kwestie van vrijwillig vertrek van werknemers. Er werd bovendien overeengekomen dat er tegen 30 april een sociaal plan word uitgewerkt.Bekaert kondigde op 2 februari aan 609 banen te schrappen als gevolg van onomkeerbare veranderingen in de markt van onder meer zaagdraad, dat gebruikt wordt in de sector van de zonnepanelen. De herstructureringsmaatregelen zouden in de vestigingen in Aalter, Deerlijk, Ingelmunster en Zwevegem worden doorgevoerd. Bij de start van het sociaal overleg waren de vakbonden vragende partij om werknemers die vrijwillig willen vertrekken in mindering te brengen van het totaal aantal jobs dat moet geschrapt worden. "De directie is op onze vraag ingegaan," zegt Georges De Batselier, ondervoorzitter van ABVV-metaal, donderdag. Dat betekent dat arbeiders en bedienden die het bedrijf vroegtijdig willen verlaten - of dat al hebben gedaan - zullen kunnen genieten van de afspraken die worden vastgelegd in het kader van het sociaal plan. Dat betekent ook dat het aantal 'vrijwillige vertrekkers' wordt afgetrokken van de 609 arbeidsplaatsen die op de tocht staan. De directie van Bekaert benadrukte donderdag dat ze alles in het werk stelt om het aantal gedwongen ontslagen te beperken. Om die gesprekken over het sociaal plan in een serene sfeer te laten verlopen, verbindt het bedrijf zich ertoe voor 1 mei niemand te ontslaan om economische redenen, luidt het. (Belga/BO)