Dat meldt het vakbondsfront na een verzoeningsvergadering die ongeveer 12 uur duurde.

ACV-Metea, LBC, BBTK en ABVV Metaal zeggen dat ze vóór de personeelsvergadering geen informatie verstrekken over de inhoud van het akkoord. De werknemers kunnen het voorstel woensdag goed- of afkeuren in geheime stemming. Het vakbondsfront roept de 200 getroffen personeelsleden van de toeleverancier op om aanwezig te zijn op de vergadering.

Collectief ontslag

Als het voorstel wordt aanvaard, wordt de productie op maandag 9 mei hervat, aldus nog de vakbonden. Dat betekent dat Volvo Cars Gent ook dan pas terug kan opstarten. Doordat de band er al van maandagmiddag stil ligt, zullen tegen woensdagavond ongeveer acht shifts verloren gegaan zijn. Op één dag, met drie shifts, worden ongeveer 1.200 wagens geproduceerd.

De werknemers van toeleverancier SAS Automotive, waar dashboards worden geproduceerd, legden maandagmiddag het werk neer nadat het bedrijf de intentie tot collectief ontslag bekendmaakte tegen eind oktober 2016, bijna drie jaar vroeger dan het afbouwscenario dat enkele maanden geleden werd voorgesteld.

(Belga/RR)

Dat meldt het vakbondsfront na een verzoeningsvergadering die ongeveer 12 uur duurde. ACV-Metea, LBC, BBTK en ABVV Metaal zeggen dat ze vóór de personeelsvergadering geen informatie verstrekken over de inhoud van het akkoord. De werknemers kunnen het voorstel woensdag goed- of afkeuren in geheime stemming. Het vakbondsfront roept de 200 getroffen personeelsleden van de toeleverancier op om aanwezig te zijn op de vergadering. Als het voorstel wordt aanvaard, wordt de productie op maandag 9 mei hervat, aldus nog de vakbonden. Dat betekent dat Volvo Cars Gent ook dan pas terug kan opstarten. Doordat de band er al van maandagmiddag stil ligt, zullen tegen woensdagavond ongeveer acht shifts verloren gegaan zijn. Op één dag, met drie shifts, worden ongeveer 1.200 wagens geproduceerd. De werknemers van toeleverancier SAS Automotive, waar dashboards worden geproduceerd, legden maandagmiddag het werk neer nadat het bedrijf de intentie tot collectief ontslag bekendmaakte tegen eind oktober 2016, bijna drie jaar vroeger dan het afbouwscenario dat enkele maanden geleden werd voorgesteld.(Belga/RR)