De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo overweegt om 500 banen naar te versluizen naar zijn vestiging in Gent. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet.

Het bedrijf heeft eerder aangekondigd dat het jaarlijks zo'n half miljard euro wil besparen.

Volgens de Zweedse krant Svenska Dagbladet is vrachtwagenbouwer Volvo van plan om zo'n 500 banen te versluizen naar het buitenland. Een van de twee productielijnen in de Zweedse stad Gotenburg zou zo worden verhuisd naar de vestiging in Gent.

Eerder maakte de Zweedse vrachtwagenbouwer zijn bezuinigingsprogramma bekend. Het bedrijf wil jaarlijks 465 miljoen euro besparen door bediendebanen te schrappen en efficiënter te werken. In het kader daarvan zou ook de productie van afgewerkte trucks van Gotenburg worden verhuisd naar Gent. Daarnaast zou ook de productie van middelzware modellen worden overgebracht naar de vestiging in Gent of Blainville.

Vrachtwagenbouwer

AB Volvo is de op een na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld. Behalve in Gent worden in Europa door Volvo ook nog trucks geproduceerd in Zweden en Rusland. In de vestiging in Oostakker bij Gent werken zo'n 2.800 arbeiders en 300 bedienden. Bovendien heeft Volvo in Gent ongeveer 300 werknemers in de informatica-afdeling. Het bedrijf stelt ten slotte ook nog 500 mensen tewerk in de pechverhelping, de onderdelenafdeling en de logistieke dienst.(YD)

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo overweegt om 500 banen naar te versluizen naar zijn vestiging in Gent. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet.Het bedrijf heeft eerder aangekondigd dat het jaarlijks zo'n half miljard euro wil besparen. Volgens de Zweedse krant Svenska Dagbladet is vrachtwagenbouwer Volvo van plan om zo'n 500 banen te versluizen naar het buitenland. Een van de twee productielijnen in de Zweedse stad Gotenburg zou zo worden verhuisd naar de vestiging in Gent. Eerder maakte de Zweedse vrachtwagenbouwer zijn bezuinigingsprogramma bekend. Het bedrijf wil jaarlijks 465 miljoen euro besparen door bediendebanen te schrappen en efficiënter te werken. In het kader daarvan zou ook de productie van afgewerkte trucks van Gotenburg worden verhuisd naar Gent. Daarnaast zou ook de productie van middelzware modellen worden overgebracht naar de vestiging in Gent of Blainville. Vrachtwagenbouwer AB Volvo is de op een na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld. Behalve in Gent worden in Europa door Volvo ook nog trucks geproduceerd in Zweden en Rusland. In de vestiging in Oostakker bij Gent werken zo'n 2.800 arbeiders en 300 bedienden. Bovendien heeft Volvo in Gent ongeveer 300 werknemers in de informatica-afdeling. Het bedrijf stelt ten slotte ook nog 500 mensen tewerk in de pechverhelping, de onderdelenafdeling en de logistieke dienst.(YD)