Volvo Trucks, de op één na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld, gaat 2.400 banen schrappen. Het banenverlies komt bovenop 2.000 geschrapte jobs die eerder al waren aangekondigd. De gevolgen voor Gent zijn nog niet duidelijk.
Volvo Trucks maakte het nieuws bekend bij de presentatie van de jaarcijfers in Zweden.

De meerderheid van de jobs zullen dit jaar al verdwijnen. Het gaat overwegend om bediende- en consultantjobs.

Volvo bouwt ook vrachtwagens in een fabriek in Gent. De gevolgen voor Volvo Trucks Gent zijn momenteel nog niet duidelijk. Dat zegt Vera Bostijn van Volvo Trucks, het grootste bedrijf in België van de groep.

In België werken 3.500 arbeiders en bedienden voor de Volvo Group, van wie 2.200 bij Volvo Trucks in Oostakker. De overige 1.300 personeelsleden van de Volvo Group zijn tewerkgesteld bij Volvo Construction Equipment (Vilvoorde), maar ook bij verkoopsdiensten van Volvo Penta (motoren en aandrijfsystemen voor boten) en Volvo Bus, en andere ondersteunende diensten in Brussel en Gent, zoals marketing, IT en financiën.

De banenvermindering volgt op een moeilijk 2013 voor de Zweedse truckmaker. De omzet daalde 9 procent tot 272,6 miljard kroon, terwijl de winst daalde van meer dan 11 miljard naar 3,8 miljard kroon.

Eind 2013 telde Volvo 95.500 werknemers en bijna 15.000 consultants. (Belga/KVDA)

Volvo Trucks, de op één na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld, gaat 2.400 banen schrappen. Het banenverlies komt bovenop 2.000 geschrapte jobs die eerder al waren aangekondigd. De gevolgen voor Gent zijn nog niet duidelijk. Volvo Trucks maakte het nieuws bekend bij de presentatie van de jaarcijfers in Zweden. De meerderheid van de jobs zullen dit jaar al verdwijnen. Het gaat overwegend om bediende- en consultantjobs. Volvo bouwt ook vrachtwagens in een fabriek in Gent. De gevolgen voor Volvo Trucks Gent zijn momenteel nog niet duidelijk. Dat zegt Vera Bostijn van Volvo Trucks, het grootste bedrijf in België van de groep. In België werken 3.500 arbeiders en bedienden voor de Volvo Group, van wie 2.200 bij Volvo Trucks in Oostakker. De overige 1.300 personeelsleden van de Volvo Group zijn tewerkgesteld bij Volvo Construction Equipment (Vilvoorde), maar ook bij verkoopsdiensten van Volvo Penta (motoren en aandrijfsystemen voor boten) en Volvo Bus, en andere ondersteunende diensten in Brussel en Gent, zoals marketing, IT en financiën. De banenvermindering volgt op een moeilijk 2013 voor de Zweedse truckmaker. De omzet daalde 9 procent tot 272,6 miljard kroon, terwijl de winst daalde van meer dan 11 miljard naar 3,8 miljard kroon. Eind 2013 telde Volvo 95.500 werknemers en bijna 15.000 consultants. (Belga/KVDA)