"Gent is heel concurrentiebestendig. Vlaanderen bouwde aan een cultuur en een historiek rond de auto-industrie. Dat is een heel sterk punt. Dat leer je met de jaren. De werknemers in Vlaanderen zijn heel goed opgeleid. Rusland bijvoorbeeld heeft die traditie niet. Australië evenmin. Die traditie mag je niet laten verdwijnen. Het is een kwestie van ervaring".

De Zweed Jens Holtinger is sinds een jaar de fabriekdirecteur van de vrachtwagenfabriek van Volvo Groep in Gent. In zijn eerste interview in België, exclusief met Trends, benadrukt hij de troeven van Gent. Voordien werkte Jens Holtinger onder meer in Australië, Rusland, en Zweden.

De logistieke ligging van Gent is puik. De werknemers zijn vaardig. "Vrachtwagens maken is zeer sterk maatwerk. Het is dus uiterst belangrijk dat we gemotiveerde en goed geschoolde mensen hebben".

2009 was nochtans een slecht jaar. De productie in Gent daalde met bijna drie kwart. Van 43.068 vrachtwagens in 2008, naar 11.991 gemaakte voertuigen in 2009. Maar 2010 wordt beter. Sinds deze week draait het bedrijf weer bijna op volle toeren.

Toch blijft Jens Holtinger behoedzaam. "De markt blijft heel onzeker. Het tweede kwartaal wordt beter dan het eerste. De markt zwengelt aan. Het verbetert. Maar we beginnen op heel lage niveaus".

W.R.

Het volledige interview kan je deze week lezen in Trends

"Gent is heel concurrentiebestendig. Vlaanderen bouwde aan een cultuur en een historiek rond de auto-industrie. Dat is een heel sterk punt. Dat leer je met de jaren. De werknemers in Vlaanderen zijn heel goed opgeleid. Rusland bijvoorbeeld heeft die traditie niet. Australië evenmin. Die traditie mag je niet laten verdwijnen. Het is een kwestie van ervaring".De Zweed Jens Holtinger is sinds een jaar de fabriekdirecteur van de vrachtwagenfabriek van Volvo Groep in Gent. In zijn eerste interview in België, exclusief met Trends, benadrukt hij de troeven van Gent. Voordien werkte Jens Holtinger onder meer in Australië, Rusland, en Zweden. De logistieke ligging van Gent is puik. De werknemers zijn vaardig. "Vrachtwagens maken is zeer sterk maatwerk. Het is dus uiterst belangrijk dat we gemotiveerde en goed geschoolde mensen hebben". 2009 was nochtans een slecht jaar. De productie in Gent daalde met bijna drie kwart. Van 43.068 vrachtwagens in 2008, naar 11.991 gemaakte voertuigen in 2009. Maar 2010 wordt beter. Sinds deze week draait het bedrijf weer bijna op volle toeren. Toch blijft Jens Holtinger behoedzaam. "De markt blijft heel onzeker. Het tweede kwartaal wordt beter dan het eerste. De markt zwengelt aan. Het verbetert. Maar we beginnen op heel lage niveaus". W.R.Het volledige interview kan je deze week lezen in Trends